Samková bude po nemoci startovat v SP, s kvalifikací v Montafonu ale spokojená nebyla

Olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková potvrdila, že je velká bojovnice. Po šesti dnech, které strávila v posteli s angínou, postoupila do úvodního závodu Světového poháru v rakouském Montafonu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková - snowboardcross

Eva Samková - snowboardcross | Foto: archiv Evy Samkové

„V pátek ráno už jsem se cítila dobře, takže jsem doufala, že to proběhne nějak normálně,“ řekla česká snowboardcrossařka Eva Samková poté, co se týden léčila z angíny.

Čtvrteční jízdy podle jejích slov byly náročné zejména po psychické stránce, protože se na trať Světového poháru v rakouském Montafonu postavila po šesti dnech strávených v posteli. Sama si prý vůbec nebyla jistá, jak to půjde.

V kvalifikaci snowboardcrossu ale nakonec skončila druhá těsně za Američankou Lindsey Jacobellisovou. Se svým výkonem však nebyla úplně spokojená.

„Kvalifikační jízda byla naprosto strašná. Tu bych vyhlásila nejhorší jízdou dne, ale naštěstí to vyšlo a jsem za Jacobellisovou jen o třináct setin,“ hodnotí Samková.

Vzhledem k tomu, že za českou snowboardcrossařkou už je velká propast, do sobotního závodu půjde Samková s nejvyššími ambicemi.

„Hlavní ambice je vyhrát, ale zároveň si to chci zajet normálně, aby se mi nic nestalo. Je to zase úplně jiný závod, jedeme ve čtyřech lidech a já nemám tolik síly jako před týdnem,“ uvědomuje si Eva Samková.

Sobotní závod Světového poháru ve snowboardcrossu odstartuje v 11 hodin. Samková v Montafonu obhajuje předloňský triumf, minulý rok se závod v rakouském středisku nekonal.

 

Vyhlašuju svoji kvalifikační jízdu nejhorší jízdou dne! Ale druhý místo je super:) A hlavně OBROVSKÁ GRATULACE mojí spolužačce Lucce Charvátový za dnešní super výkon!!!Zejtra závod juhuuu#spoko

Posted by Eva Samkova on Friday, 11 December 2015

Jakub Marek, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme