Až pět let vězení hrozí řidiči kamionu, který se ve Frýdku-Místku srazil s vlakem

Z obecného ohrožení obvinili policisté řidiče kamionu, který v pátek vjel ve Frýdku-Místku na červenou na železniční přejezd. Lokomotiva tam narazila do návěsu a odtrhla ho od tahače. Řidič kamionu vyvázl s lehkým zraněním, nikomu jinému se nic nestalo. Řidiči za obecné ohrožení hrozí až pět let vězení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střet vlaku s kamionem ve Frýdku-Místku (foto z městského kamerového systému)

Střet vlaku s kamionem ve Frýdku-Místku (foto z městského kamerového systému) | Foto: Magistrát Frýdku-Místku

„Ve věci bylo zahájeno trestní stíhání, řidiči bylo sděleno obvinění z přečinu obecného ohrožení, kde sazba činí až pět let vězení. Obviněný muž vypovídal a nyní je zpracováván návrh na vzetí do vazby. Bližší skutečnosti k případu s ohledem na probíhající vyšetřování nebudeme nyní sdělovat,“ uvádí policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Srážka kamionu s vlakem ve Frýdku-Místku | Foto: ČTK

Nehoda se stala v pátek ráno, 45letý polský řidič vjel na železniční přejezd nedaleko frýdecko-místeckého nádraží v době, kdy už blikala červená světla.

Krátce nato do nákladního prostoru kamionu narazil vlak. Z osmi desítek lidí ve vlaku nebyl zraněn nikdo, řidič kamionu utrpěl lehké zranění.

Přejezd, na kterém se nehoda stala, je chráněný světelným signalizačním zařízením. Na videozáznamu je vidět, že červená světla na přejezdu svítila už skoro minutu předtím, než na přejezd kamion vjel.

Ke kolizi na železničním přejezdu došlo jen pár dnů poté, kdy soud prodloužil vazbu polskému šoférovi, který podobně zavinil tragickou nehodu ve Studénce. Nehoda si tehdy vyžádala tři oběti na životech.

Dalšímu šoférovi, který vjel na stejném místě na červenou, vyměřil 100tisícovou pokutu.

V následující mapě najdete zakreslenou celou železniční síť a každý přejezd, na kterém se podle policejní evidence od roku 2007 do května 2015 stala nehoda, při níž někdo zemřel. Číslo v červeném kroužku značí celkový počet obětí, po kliknutí se zobrazí také počet zraněných.

Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme