Španělsko, Chorvatsko, Turecko. Češi znají soupeře pro Euro

Česká fotbalová reprezentace má jasno, s jakými soupeři se v červnu příštího roku utká na mistrovství Evropy ve Francii. Pařížský los ji přiřadil do skupiny D společně se Španělskem, Chorvatskem a Tureckem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová reprezentace, Pavel Vrba

Fotbalová reprezentace, Pavel Vrba | Foto: Filip Jandourek

Míček s nápisem „Czech Republic“ vytáhl z losovacího osudí Angelis Charisteas, mistr Evropy z roku 2004. Tým Pavla Vrby přiřadil do skupiny D, kde už v tu chvíli čekaly reprezentace Španělska z prvního koše a Turecka ze čtvrtého.

Ze druhého výkonnostního koše následně přibyli také Chorvati.

Prvním zápasem českých reprezentantů bude souboj se Španělskem 13. června v Toulouse. Po přesunu do St. Étienne čekají 17. června Chorvati. Skupinu zakončí tým Pavla Vrby 21. června v Lens proti Turkům.

Největšími favority skupiny budou obhájci titulu ze Španělska, kteří bez problémů vyhráli kvalifikační skupinu o pět bodů před Slovenskem. Česká reprezentace je v samostatné historii ještě neporazila.

Těžké skupiny české povaze svědčí, věří po losu Eura Dušan Uhrin starší

Číst článek

„Skupina je to těžká, ale tím, že jsme šli ze třetího koše, mohla se přihodit. Jsou to velice tradiční týmy s obrovskou kvalitou. Ani do jednoho zápasu nepůjdeme jako favorit, to bude naše výhoda. Výhodou může být i to, že z některých skupin postupují 3 týmy, tak se budeme snažit o co nejvíce bodů,“ slíbil Petr Čech.

„Bude hodně záležet na momentální formě i na štěstí. Bylo by zbytečné skládat zbraně. Je to atraktivní skupina, ale pokusíme se z ní postoupit,“ dodal brankář Arsenalu.

Nejčerstvější zkušenosti má česká reprezentace s Turky, se kterými bojovala už v kvalifikaci. Venku čeští reprezentanti vyhráli, doma v závěru kvalifikace prohráli 0:2. Ze sedmi vzájemných zápasů je bilance vyrovnaná: 3 výhry Čechů, 3 výhry Turků, jedna remíza z roku 2006.

S Chorvaty se národním tým potkal v samostatné historii pouze jednou. V přátelském zápase v roce 2011 podlehl 2:4.

Mistrovství Evropy začne ve Francii 10. června 2016 zahajovacím zápasem mezi Francií a Tureckem v pařížském Parku princů.

Bývalý řecký reprezentant Angelis Charisteas přisoudil české reprezentaci skupinu D | Foto: Reuters

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme