Češi dostanou na Euro jen jednotky tisíc vstupenek. Registrace začíná zítra

Fanoušci se těší na fotbalové EURO 2016 už nyní a mnoho z nich chce vidět zápasy na živo. Po včerejším losu v Paříži už znají soupeře českého týmu ve skupině D, tedy Španělsko, Turecko a Chorvatsko. Od zítřka pak navíc začne registrace vstupenek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ME se ve Francii odehraje od 10. června do 10. července

ME se ve Francii odehraje od 10. června do 10. července | Zdroj: Reuters

„Na stadionech, kde hrajeme, není příliš veliká kapacita. Na zápasy ve skupině dostaneme maximálně 6 tisíc vstupenek. Bude minimálně dvojnásobný zájem, to bude trošku problém,“ věděl už po losu předseda FAČR Miroslav Pelta.

Vstupenky budou dostupné přes internetové stránky Evropské fotbalové unie UEFA. Registrace žadatelů začíná zítra ve 12 hodin. Česká republika má na každý zápas kvótu míst z kapacity stadionu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Způsob získání vstupenek popsal reportér ČRo Mirko Vasić

Na zápasy v Toulouse se Španělskem a v Lens s Tureckem se dostane šest tisíc Čechů, na bitvu s Chorvatskem, kterou bude hostit St. Éttiene dostanou čeští fanoušci o tisícovku vstupenek víc.

Zítra začíná pouze registrace zájemců. Pokud bude zájemců víc, bude následovat losování, která má na starosti UEFA. Česká asociace do něj nemůže zasahovat a žádné vstupenky sama prodávat nebude. Svou kvótu využije pro hráče či sponzory.

Nejlevnější vstupenky na zápasy ve skupinách stojí 25 eur, tedy asi 700 korun, nejdražší pak 145 eur, necelé 4 tisíce korun. K dispozici je také balíček na celý turnaj, který by platil, dokud Česko nevypadne. Jeho majitel by po turnaji dostal část peněz zpět.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme