Karlovy Vary našly 'svůj styl' hokeje a prolomily smolnou domácí sérii

Hokejisté Karlových Varů navázali na výhru v Plzni a před domácím publikem slavili znovu. Tentokrát Energie porazila trápící se Třinec 2:0 a v tabulce Tipsport extraligy na něj ztrácí už jen tři body. Rozhodující branku dal na konci první třetiny slovenský útočník Martin Bartek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Bartek, střelec vítězné branky Karlových Varů

Martin Bartek, střelec vítězné branky Karlových Varů | Zdroj: ČTK

„Bylo to vybojované vítězství. Pokračovali jsme v tom, co jsme hráli v Plzni, nechtěli jsme pustit Třinec do vedení. Dali jsme náhodný gól, se kterým se nám hrálo líp. Hlavně jsme bránili střední pásmo a snažili jsme se hrát na brejky,“ zhodnotil výhru Karlových Varů nad Třincem 2:0 střelec vítězné branky Martin Bartek.

Do statistik se zapsal necelé dvě minuty před koncem první třetiny, ale nadvakrát. Statistici mu nejprve zásah připsali, pak odebrali, a nakonec znovu vrátili. „Nahazoval jsem to na Tomáše Rohana, ale Žejdl si to kopl do vlastní branky,“ popsal situaci slovenský útočník Západočechů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se střelcem vítězného gólu Martinem Bartkem mluvil po zápase reportér ČRo František Kuna

Třinec domácí přestřílel poměrem 34:23, výraznější převahu však neměl. „Všechno dávali na bránu z rohů, zpoza branky, odevšad. Měli nějaké šance, ale nebylo jich tolik a ‚Zavi‘ (brankář Tomáš Závorka, pozn. red) to pochytal,“ pochválil forward svého brankáře za 2. čisté konto v sezoně.

Před reprezentační přestávkou Energie přerušila nepříjemnou sérii čtyř domácích zápasů bez vítězství. Podlehla postupně Chomutovu, Olomouci, Vítkovicím i Hradci Králové. Chytila se až v zápase proti trápícímu se vicemistrovi.

V extralize vyčnívali brankáři, hned čtyři vychytali nulu. Vedení si pojistil Liberec

Číst článek

„Poslední dva zápasy jsme našli styl, který by nám mohl vyhovovat. Neblázníme, hrajeme dobře ve středním pásmu, snažíme se dobře bránit a zatím nám to vychází. Měli jsme problémy s domácími zápasy. Bezhlavě jsme tu lítali, a když nedáte první gól, efekt je jalový. Musíme se soustředit, dobře bránit a hrát na 1:0 či 2:0,“ ví zkušený 35letý hokejista.

Pro body, které se Západočechům budou hodit ve vyrovnaném závěru tabulky, tak asi není ideálním receptem snaha o líbivý hokej. „Až to tam napadá, člověk si víc dovolí. Ale v situace, v jaké jsme, si nemůžeme dovolit hrát takový hokej jako třeba Liberec,“ říká Martin Bartek.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme