Zatěžkávací den pro e-shopy, čekají rekordní množství objednávek i tržby

Více než 700 milionů korun by měli Češi utratit jen během dnešního dne v internetových obchodech. Alespoň to říkají odhady Asociace pro elektronickou komerci. Dnešek tak ukáže, jak jsou obchodníci na Vánoce připraveni. Během jedné vteřiny v té největší špičce totiž budou muset zpracovat až 20 objednávek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vánoční strom

Vánoční strom | Foto: CC0 Public domain, Fotobanka Pixabay

Internetoví obchodníci tak právě dnes očekávají největší tržby. Při dnešních objednávkách, ale z části i zítra, totiž garantují, že zboží na 100 procent dorazí v termínu, který si zákazníci vyberou, a veškeré zboží tak dodají do Štědrého dne.

„Letos se odhaduje průměrná útrata za Vánoce o 300 korun víc než loni,“ řekl Českému rozhlasu ředitel vyhledávače slev Skrz.cz Petr Kováčik. „Je to dáno i tím, že se ekonomice daří a lidé zároveň přesouvají své nákupy víc na internet, kdy už se snaží vyhýbat frontám a přeplněným nákupním centrům.“

Bezpečným termínem pro dodání dárků přes internet je prý pátek

Číst článek

Česká pošta dává nakupujícím ještě o týden víc času, říká vedoucí komunikace České pošty Eva Krejčí: „Doručení zásilky do Štědrého dne garantujeme v případě, že zákazníci odešlou svůj balíček nejpozději v pondělí 21. prosince.“

Nákupní horečka udeří další vlnou

Dnešek ale není jediným vrcholem v předvánoční nákupní horečce. Vyšší tržby měli prodejci už od druhého prosincového pondělí.

Další a poslední vlnu vánočních nákupů čekají ale prodejci ještě od 21. do 24. prosince. V těchto dnech si každým rokem nejvíc objednávají lidé zážitkové a pobytové vouchery.

Přes internet si i letos kupující nejčastěji pořizují elektroniku, hlavně chytré telefony a tablety. Oblíbenou položkou jsou i hračky.

mkp, Barbora Kladivová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme