Policie převzala civilní škodovky s nejmodernějšími majáky i radary

Zástupci dopravní policie dnes převzali od automobilky Škoda Auto v Mladé Boleslavi 50 nových civilních octavií a tři superby. Jde o první část dodávky 88 škodovek za 110 milionů korun, která představuje největší obměnu techniky dopravní policie od roku 1994. Zbytek aut policie dostane příští rok.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní policie převzala v Mladé Boleslavi od zástupců automobilky Škoda Auto 50 nových octavií a tři superby

Dopravní policie převzala v Mladé Boleslavi od zástupců automobilky Škoda Auto 50 nových octavií a tři superby | Zdroj: ČTK

Nové vozy jsou podle šéfa dopravní policie Tomáše Lercha unikátní zejména svou výbavou. K ní patří třeba moderní integrované majáky nebo nejnovější zařízení pro měření rychlosti.

„Jsou vybaveny nejmodernější technikou jak pro dokumentaci protiprávního jednání, to znamená kamerový systém, který monitoruje dění kolem vozidla, tak i nejmodernějším měřícím zařízením, které je schopno měřit z místa i za jízdy nebo i takzvaně úsekovým měřením. Zároveň je samo schopno rozpoznávat registrační značky a porovnávat je s registrem vozidel,“ popsal Lerch.

Přehrát

00:00 / 00:00

Policie převzala pět desítek nových civilních škodovek. Jejich vybavení i využití popsal šéf dopravní policie Tomáš Lerch

Octavie, které mají benzinové motory s výkonem 132 kW, pohon všech kol a automatické převodovky, jsou podle něj určené pro dohled na silnicích prvních, druhých a třetích tříd.

Tři nové superby pak doplní takzvaný Autotým, který se pohybuje zejména na dálnicích a rychlostních komunikacích. „Tento tým bude zaokrouhlen na 40 vysokorychlostních vozidel, která budou z poloviny tvořit vozidla Škoda Superb a vozidla Volkswagen Passat, pořízená už v minulých letech,“ doplnil Lerch.

Auta mají nejnovější typ záznamového zařízení pro měření rychlosti | Foto: ČTK

Jak dále uvedl, dosud byl až na výjimky každý článek služby dopravní policie vybaven jedním neoznačeným autem, ne každé ale mělo výkonný radar nebo další techniku odpovídající současným potřebám.

Nejpozději do poloviny příštího roku tak bude mít podle šéfa dopravní policie každý dopravní inspektorát a každé dálniční oddělení minimálně jedno moderní vozidlo pro skrytý dohled.

ČRo, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme