Polovina Britů si přeje odchod Spojeného království z EU, ukázal průzkum

Zastánci odchodu Spojeného království z Evropské unie dál získávají na síle. Nejnovější průzkum agentury ICM jim pár dnů před unijním summitem přiřknul 50procentní podporu, a to bez započtení nerozhodnutých voličů. Premiér Cameron se snaží povzbudit mezi občany náklonost k EU tím, že omezuje některá její práva. Zatím se mu to ale nedaří.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský premiér David Cameron během projevu před členy Konfederace průmyslu

Britský premiér David Cameron během projevu před členy Konfederace průmyslu | Zdroj: Reuters

Průzkum ICM pro euroskeptickou kampaň Vote Leave ukázal poprvé od roku 2013 vyrovnaný souboj zastánců a odpůrců takzvaného Brexitu.

Pro druhé jmenované bylo špatnou zprávou rozhodnutí Sněmovny lordů, která s konečnou platností zamítla snížení věkové hranice pro hlasování v euroreferendu z 18 na 16 let.

David Cameron varuje před podceněním hlasování. I těsně před unijním summitem stále trvá na omezení přístupu občanů EU k zaměstnaneckým výhodám po dobu čtyř let od příjezdu do Británie.

Londýnská vláda ale zopakovala, že je ochotná jednat o alternativním návrhu. Eurokomisařka Thyssenová podle listu Guardian údajně zvažuje šestiměsíční přechodné období.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme