Při nočním požáru odpadu v Chebu zemřeli dva lidé

15. prosinec 2015

K hlášenému požáru popelnice u bytového domu v Chebu nedaleko vlakového nádraží vyjížděli v noci na dnešek chebští hasiči. Na místě zjistili, že se jedná o požár odpadu v prostoru pod domem.

V době příjezdu hasičů na místo šlehaly z prostoru vstupu ke sklepům plameny. Po uhašení zjistili, že hořel nahromaděný odpad v místech, kde přebývali bezdomovci. Hasiči pak našli v místě požáru těla dvou mužů.

Místo si převzala policie. Podle vyšetřovatele požárů je příčinou s největší pravděpodobností nedbalost při používání otevřeného ohně.

Podobné příbytky bezdomovců v těsné blízkosti obytných domů nebo přímo v jejich sklepeních jsou nebezpečné právě vysokým rizikem vzniku požáru. Často zde bývá nahromaděný hořlavý odpad. V kombinaci s používáním otevřeného ohně ke svícení, vaření či zahřátí se je pak riziko vniku požáru velmi vysoké. Oheň se pak může snadno rozšířit do dalších prostorů.

V případě nočního požáru v Chebu už oheň prohořel dveřmi do sklepů pod domem a poškodil i obvodový plášť budovy. Jen díky rychlému zpozorování požáru a zásahu hasičů se nerozšířil do dalších částí domu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio