Kane bodoval ve 26 zápasech NHL v řadě. To se nestalo už více než dvě dekády

Přesně před dvěma měsíci odehráli hokejisté Chicaga zápas, ve kterém nebyl ve výsledkové listině Patrick Kane. Tehdejší porážka od Washingtonu 1:4 ale odstartovala jeho sérii 26 zápasů v řadě, ve kterých si připsal alespoň jeden kanadský bod. Takovou produktivitu NHL přes 20 let neviděla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Blackhawks Patrick Kane (88) v zápase s Vancouverem (13. prosince 2015)

Útočník Blackhawks Patrick Kane (88) v zápase s Vancouverem (13. prosince 2015) | Foto: USA Today Sports | Zdroj: Reuters

Patrick Kane jen sledoval zpovzdálí, jak jeho spoluhráči Panarin a Kieth dostali společnými silami puk za brankáře Vancouveru.

I když se naposledy dotkl kotouče více než deset sekund před gólem, připsal si podle pravidel druhou asistenci.

„Snažím se na to nemyslet, soustředím se jen na zápas. Velkou částí úspěchu je, že hraju ve stále stejně složeném útoku, jsme na sebe zvyklí. Ale teď jsem se na ledě ocitnul s jinými spoluhráči a stejně jsme se dokázali prosadit,“ říká 27letý Američan Patrick Kane.

Přehrát

00:00 / 00:00

Útočník Chicaga Patrick Kane získal už 26 zápasů v řadě alespoň jeden kanadský bod. Tak produktivní nebyl žádný hráč NHL už více než 20 let. Více Martin Charvát

Na jaře oslavil s Chicagem už svůj třetí Stanley Cup a pár měsíců předtím o něm Jakub Voráček prohlásil, že kdyby se na konci základní části nezranil, vyhrál by nejspíš kanadské bodování.

Teď má Kane znovu dobře rozjetou sezonu, naprázdno vyšel jen ve dvou z 31 zápasů Chicaga.

„Tuto hru ve hře v jeho podání si užíváme, ale moc o ní nemluvíme. Je krásné sledovat, jak se různými způsoby dostává k bodům. Fandíme mu a myslím, že čím dříve získá v zápase bod, tím je to utkání ještě zajímavější,“ naznačuje trenér Blackhawks Joel Quenneville, že svému sice svěřenci fandí, ale že rekord je nereálný.

Na to by musel Kane svou současnou bilanci totiž zdvojnásobit – v 80. letech totiž stanovil nepřekonatelné maximum Wayne Gretzky, který bodoval v 51 zápasech v řadě.

Martin Charvát, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme