Migrační krizi je třeba řešit odstraněním příčin, shodli se na Hradě ústavní představitelé

Ve společném prohlášení se nejvyšší ústavní činitelé na schůzce u prezidenta Miloše Zemana shodli, že migrační krizi v Evropě je třeba řešit odstraněním jejích příčin. Shodli se také na vnější ochraně hranic Evropské unie a zachování Schengenu.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Setkání ústavních činitelů, (zleva) Bohuslav Sobotka, Milan Štech, Miloš Zeman a Jan Hamáček

Setkání ústavních činitelů, (zleva) Bohuslav Sobotka, Milan Štech, Miloš Zeman a Jan Hamáček | Foto: Filip Jandourek

„Jsem rád, že všichni účastníci dnešní schůzky podpořili iniciativu za zachování schengenského prostoru. Shodli jsme se na tom, že Česká republika musí jednoznačně odmítnout různé nápady na minischengeny,“ řekl po jednání na Hradě premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Na pravidelné schůzce prezidenta s předsedou vlády, šéfy obou komor parlamentu a některými ministry se mluvilo podle Sobotky také o zahraničních cestách a summitu NATO. Ten bude v červenci ve Varšavě.

Jedním z témat bylo také předsednictví České republiky ve Visegrádské skupině.

Ztráta Schengenu by posílila xenofoby, varuje Sobotka. Lídry EU vyzývá k jeho záchraně

Číst článek

Zleva ministr obrany Martin Stropnický, premiér Bohuslav Sobotka, předseda Senátu Milan Štěch, prezident Miloš Zeman, předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček, ministr zahraničí Lubomír Zaorálek a ministr vnitra Milan Chovanec | Foto: ČTK

Schengenský prostor | Foto: Český rozhlas

Denisa Šindlerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme