Cameron chce na summitu EU prosazovat omezení sociálních výhod pro unijní přistěhovalce

Britský premiér David Cameron nehodlá na summitu Evropské unie slevit ze svého klíčového požadavku. Navzdory odporu unijních lídrů trvá dál na omezení zaměstnaneckých výhod pro občany EU po dobu 4 let od příjezdu do Británie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský premiér David Cameron během projevu před členy Konfederace průmyslu

Britský premiér David Cameron během projevu před členy Konfederace průmyslu | Zdroj: Reuters

Spor kolem zaměstnaneckých benefitů pro unijní přistěhovalce, hlavně pak daňových úlev, nevyřešila ani nedávná horečná diplomatická aktivita Davida Camerona.

Britský tisk vesměs prorokuje, že šéfa londýnské vlády čeká tvrdý střet s kancléřkou Merkelovou a prezidentem Hollandem, ve kterém David Cameron nemá dobré karty v ruce.

Podle Daily Telegraphu britský premiér nenabídne na summitu žádné kompromisní řešení. Naopak má trvat na požadavku změny základních unijních smluv v bodě, který se týká zákazu diskriminace pracovníků z jiných členských zemí EU.

Ostrovní média ale zdůrazňují, že šéfka spolkové vlády zpochybnění jednoho ze základních principů evropské integrace kategoricky odmítla.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme