Kramného ženu a dceru zabil elektrický proud, řekl soudu revizní znalec

Ženu a dceru Petra Kramného zabil podle soudního znalce elektrický proud. U soudu v Ostravě to řekl Zdeněk Šenkýř ze znaleckého ústavu soudního lékařství v Českých Budějovicích. Otravu potravinami vyloučil. Z vraždy je obžalován manžel a otec obětí Petr Kramný. Ten jakoukoliv vinu odmítá. Dcera s matkou zemřely v Egyptě předloni v červenci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U Krajského soudu v Ostravě pokračovalo 17. prosince hlavní líčení s Petrem Kramným (uprostřed)

U Krajského soudu v Ostravě pokračovalo 17. prosince hlavní líčení s Petrem Kramným (uprostřed) | Zdroj: ČTK

Revizní posudek nechal vypracovat soud, protože posudky obžaloby a obhajoby se značně liší. Podle obžaloby, jejíž posudek vypracovali experti ostravského ústavu soudního lékařství Markéta Smatanová a Marek Dokoupil, Kramný svou ženu a dceru zabil elektrickým proudem.

Posudek obhajoby uvádí jako pravděpodobnější příčinu úmrtí Češek v Egyptě otravu z jídla, což je verze, kterou se od počátků hájí i obžalovaný. Znalci obhajoby Radek Matlach a Ivo Fargaš nicméně možnost smrti po zásahu elektrickým proudem úplně nevyloučili. Budějovičtí znalci dnes dali jednoznačně za pravdu obžalobě.

Obhájkyně Jana Rejžková požádala o odročení líčení, protože revizní znalecký posudek dostala elektronickou poštou a podařilo se jí ho stáhnout až 15. prosince. Uvedla, že neměla dost času na to, aby se s posudkem dostatečně seznámila. Soudkyně její žádost zamítla, advokátka podle ní měla času dost.

Kramný veškerá obvinění odmítá, tvrdí, že celá rodina včetně něj měla žaludeční problémy. Ve vazbě je už téměř dva roky.

Případ Kramný | Foto: Český rozhlas

Pokračuje proces s Kramným, znalci seznámí trestní senát s revizním posudkem

Číst článek

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme