José Mourinho byl odvolán a skončil v londýnské Chelsea

Trenér fotbalové Chelsea José Mourinho byl odvolán ze své funkce. Jako první tuto informaci přinesla BBC a nedlouho poté ji potvrdil i samotný klub. Pro 52letého kouče je to už jeho druhý konec v Chelsea, do které se po šestileté přestávce vrátil v červnu 2013. Portugalec s londýnským týmem v minulé sezoně vybojoval titul v Premier League, ale v té aktuální se týmu vůbec nedaří, když mu po 16 odehraných kolech patří až 16. příčka v anglické lize.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

José Mourinho podle BBC skončil u fotbalistů londýnské Chelsea

José Mourinho podle BBC skončil u fotbalistů londýnské Chelsea | Zdroj: Reuters

Londýnský klub sice odchod Mourinha potvrdil, ale až do oznámení nového kouče se Chelsea podle svého tiskového prohlášení nebude k celé situaci dále vyjadřovat.

Chelsea pouze uvedla, že portugalskému trenérovi děkuje za jeho služby, a připomněla, že klub dovedl ke třem mistrovským titulům, což z něj činí nejúspěšnějšího trenéra v klubové historii.

Důvodem ukončení spolupráce mezi úřadujícím anglickým mistrem a Mourinhem jsou neuspokojivé výsledky v probíhající ligové sezoně. Chelsea v 16 odehraných zápasech získala pouhých 15 bodů a od sestupových příček ji dělí jen bod.

„V Anglii je Mourinhův odchod z Chelsea hlavní zprávou. Na BBC tato novinka přebila i informace ze summitu Evropské unie. Televize Sky pak dokonce nechala nad tréninkovou plochu vyslat helikoptéru s kameramanem,“ říká zpravodaj Českého rozhlasu v Británii Jiří Hošek.

Podle britských novinářů se Mourinho ještě v pozdních odpoledních hodinách zdržoval v prostorách Chelsea, kde se měl loučit s hráči a kolegy z realizačního týmu. Zprávu o svém odchodu se dozvěděl od prezidenta klubu Bruce Bucka a ředitele Eugene Tenenbauma.

„Bývalý skotský reprezentant Graeme Souness říká, že si Mourinho proti sobě poštval tři důležité hráče Chelsea a tím pádem přišel o podporu celé kabiny. Podle zdrojů Sky se majitel klubu Roman Abramovič rozhodl Portugalce vyhodit poté, co našel jeho nástupce. Tím by měl být provizorně Guus Hiddink,“ dodal zpravodaj Českého rozhlasu.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme