Prachatice hledají investory do průmyslové zóny

17. únor 2005

Přibližně desetihektarová průmyslová zóna, jež na okraji Prachatic vznikla před čtyřmi roky, je obsazena jen ze 70 procent.

Radnice se již delší dobu snaží najít další investory. Z rozpočtu pro letošní rok proto vyčlenila 50.000 korun, které použije na reklamu v tisku, na internetu, či na veletrzích a výstavách. ČTK o tom informoval starosta města Jan Bauer. "Naším cílem nebylo budovat obří zóny, které nikdy neměli v jižních Čechách tradici. Chtěli jsme nabídnou našim i zahraničních podnikatelům zainventovanou zónu, aby mohli realizovat své projekty. Rozhodnutí padlo ještě v době, kdy v Prachaticích nedošlo k útlumu nebo omezení některých významných zaměstnavatelů, jako například Jitona nebo ČSAD. Nemyslím si, že to rozhodnutí bylo špatné," řekl Bauer.

Za poslední tři roky vyrostla v zóně u silnice na Český Krumlov jen provozní hala německé průmyslové firmy M-Technika, jež dala práci zhruba 70 lidem. S dalšími šesti zájemci má město podepsané kupní smlouvy nebo budoucí smlouvy na prodej. Tři již zahájili výstavbu drobných provozoven. Z celkových deseti hektarů pozemků zůstávají však ještě tři hektary volné.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio