Messi i Neymar na MS klubů chybí. Barcelona i tak míří za další trofejí

Jsou týmy, které nezískají žádnou trofej za celou svou historii. A pak jsou takové, které jsou schopné jich nasbírat několik během jednoho roku. Třeba fotbalisté Barcelony můžou letos vyhrát už pátou trofej - pokud zítra ve finále mistrovství světa klubů porazí argentinské River Plate.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do finále dostal Barcelonu hattrick Luise Suáreze

Do finále dostal Barcelonu hattrick Luise Suáreze | Zdroj: Reuters

Pro japonské fanoušky je to skvělá možnost, jak vidět na vlastní oči v akci takové hvězdy, jako jsou Suaréz, Iniesta nebo Piqué, když už jsou ty největší Messi s Neymarem ze zdravotních důvodů mimo.

Ovšem pro vítěze Ligy mistrů zas mistrovství světa klubů není až takové terno - uprostřed sezony, kdy jim přijde vhod každá chvíle oddechu, se musejí harcovat přes půl planety. Ale když už Barcelona v Japonsku je, trofejí nepohrdá, jak dokládá semifinálové vítězství 3:0 nad čínským Kuang-čou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Počínání Barcelony na MS klubů sleduje reportér ČRo Jan Suchan

„Prošli jsme si řadou těžkostí, než jsme se sem dostali, takže je to pro nás důležitý titul. Tak to beru já jako trenér, tak to berou hráči a také prezident klubu,“ říká Luis Enrique.

Barcelona může korunovat svůj výtečný rok, ve kterém vyhrála španělskou ligu i pohár, Ligu mistrů i evropský superpohár. Nezískala tak jen španělský superpohár. Svou rekordní bilanci šesti trofejí z roku 2009 tak katalánský klub zopakovat nemůže, ale i pět by bylo obdivuhodné číslo.

„Je to pro nás velmi důležité, protože víme, jak těžké je se na tenhle turnaj dostat. Znamená to vyhrát Ligu mistrů, a to je hodně složité vzhledem k tomu, kolik je v Evropě skvělých hráčů a týmů. Být nejlepším klubem na světě by vůbec nebylo špatné, pokusíme se o to,“ slibuje Sergio Busquets.

Odhaluje tak paradox světového šampionátu klubů - hrát ho je mnohem obtížnější než vyhrát. Do finále postoupil katalánský velkoklub po výhře 3:0, kterou zařídil Luis Suárez. Argentinští River Plate porazili Sanfrecce Hirošima. O držitelích trofeje se rozhodne v neděli brzy odpoledne.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme