Čeští hokejisté vybojovali první letošní tříbodovou výhru. Porazili Švédsko 3:1

Česká hokejová reprezentace dnes v Moskvě porazila Švédsko 3:1 a v rámci turnaje Channel One Cup si připsala první výhru. Vítězný gól střelil v 50. minutě Tomáš Filippi. Bránu českého výběru hájil Pavel Francouz, který si reprezentační dres oblékl poprvé v probíhající sezoně a hned pomohl národnímu týmu k prvnímu vítězství za tři body v letošním ročníku Euro Hockey Tour.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výběr trenéra Vůjtka chce proti Švédsku napravit čtvrteční domácí prohru s Finskem

Výběr trenéra Vůjtka chce proti Švédsku napravit čtvrteční domácí prohru s Finskem | Zdroj: ČTK

Češi měli lepší vstup do utkání než Švédové a hned ve druhé minutě si velký tlak vytvořila druhá formace českého výběru. Ten sice v gól nevyústil, ale i posléze měli čeští reprezentanti navrch a v první třetině švédský tým přestříleli v poměru 10:6.

Na konci 25. minuty udělili Švédové Čechům lekci z produktivity, když využili svojí první větší šanci poté, co se Möller prosadil přesnou střelou v přesilové hře. Brankář Francouz byl proti střele 26letého forvarda bezmocný především kvůli tomu, že mu švédští útočníci dobře clonili.

Střelecké trápení české reprezentace ukončil na konci 31. minuty Tomáš Vincour, který se štěstím procedil puk za záda švédského gólmana Svenssona.

Na konci druhé třetiny měli Češi výhodu dvojnásobné přesilové hry, kterou ale využít nedokázali.

To se Čechům povedlo až v další přesilovce, kdy se v 50. minutě trefil z dorážky Tomáš Filippi. Česká reprezentace mohla skóre zvýšit hned vzápětí, ale gól Jana Kováře nebyl kvůli hře vysokou holí uznán.

Přesto se však hráči v bílých dresech třetího gólu dočkali, když Tomáš Zhorna perfektně umístěnou střelou zvýšil v 56. minutě na konečných 3:1.

Působení na letošním Channel One Cupu Češi zakončí zítra proti domácímu Rusku.

Hokejový Channel One Cup v Moskvě, součást Euro Hockey Tour:

ČR - Švédsko 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 31. Vincour (Radil, Jeřábek), 50. Filippi (Jeřábek, M. Doudera), 56. T. Zohorna (Radil) - 25. Möller (Lindström, Sjögren). Rozhodčí: Anisimov, Bulanov - Lazarev, Otmachov (všichni Rus.). Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 5000.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme