České biatlonistky byly ve stíhačce hodně vidět. Puskarčíková je nadšená

České biatlonistky pokračují ve výborných výsledcích ve Světovém poháru. Dnes sice na stupních vítězů ve slovinské Pokljuce neskončily, ale i tak byly ve stíhacím závodě české barvy hodně vidět. Nejvýše znovu skončila Gabriela Soukalová, která doběhla na čtvrtém místě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češkám dnešní stíhací závod vyšel. Do 15. místa se vešly čtyři

Češkám dnešní stíhací závod vyšel. Do 15. místa se vešly čtyři | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

„Dnes to bylo supertěžké, jsem ale moc spokojená s tím, že se mi opět podařilo figurovat v elitní pětce. Akorát si říkám, co jsem komu udělala, protože jsem se znovu nemohla za nikým vyvést, a vše jsem tak musela oddřít sama. A to bylo náročné hlavně psychicky,“ postěžovala si v cíli stíhacího závodu Gabriela Soukalová.

I přes psychicky náročný běh dokázala česká biatlonistka zvládnout střelbu v součtu s jedním minutým terčem a právě to ji nakonec stálo umístění na stupních vítězů. S jednou chybou na střelnici zvládla závod i Veronika Vítková, která doběhla nakonec sedmá.

Přehrát

00:00 / 00:00

České biatlonistky byly po dnešní stíhačce hodně spokojené

Výtečně si ale vedla na střelnici Eva Puskarčíková. Zasáhla všech dvacet terčů a poprvé v kariéře se radovala z umístění v elitní desítce závodu Světového poháru.

„Jsem úplně nadšená. Sice se mi neběželo moc dobře, ale střelba mě dnes krásně podržela vpředu,“ usmívala se v cíli devátá Eva Puskarčíková.

V pátečním sprintu přitom poškodila zbraň, když při si pádu bolestivě narazila záda a navíc zlomila pažbu své malorážky.

„Bouchačka byla mistrně slepena, za což musím poděkovat trenérům, že zařídili rychlou opravu,“ prohlásila šťastná Puskarčíková.

Čtvrté místo Soukalové, sedmé Vítkové a deváté Puskarčíkové doplnila ještě parádním patnáctou příčkou Lucie Charvátová. Přitom to nemusí být poslední slovo českých biatlonistek v Pokljuce. Zítra je totiž čeká závod s hromadným startem.

Soukalová byla ve stíhačce čtvrtá. V top 10 dojely tři Češky

Číst článek

„Doufám, že si do zítřka pořádně odpočineme, a to navzdory té nadmořské výšce. Máme to s holkama dobře rozjeté,“ dodala Soukalová.

Rozjeté, jak říká Gabriela Soukalová, to české biatlonistky mají opravdu skvěle. Poprvé se mezi třicítkou nejlepších v průběžném pořadí Světového poháru, které nastoupí do závodu s hromadným startem, představí hned kvarteto českých žen.

Jaký rozdíl oproti mužům, kde se mezi elitu podívá jen Ondřej Moravec, který dnes dojel ve stíhacím závodě mužů jako nejlepší z Čechů na 26. místě.

Petr Kadeřábek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme