Verner po konci kariéry trénuje i funkcionaří. Udržují ho exhibice s Pljuščenkem

Mezinárodní mistrovství republiky v krasobruslení nepřilákalo do Třince pouze závodníky z Česka, Slovenska, Polska anebo Maďarska. Pozorné oko mohlo v hale vidět také mnoho zajímavých osobností. Jednou z nich byl i bývalý mistr Evropy Tomáš Verner, který absolvoval poprvé v životě republikový šampionát v jiné roli než jako závodník.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Verner se po konci aktivní kariéry rozhoduje o své další dráze

Tomáš Verner se po konci aktivní kariéry rozhoduje o své další dráze | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

„Za rok, co jsem mimo krasobruslení, se mi život neuklidnil, spíš rozvířil. Aktivit je spousta. Teď dodělávám práci na škole, v lednu už bych měl dostudovat,“ plánuje Tomáš Verner, který by měl z kraje příštího roku dosáhnout magisterského titulu.

V Třinci se objevil jako asistent trenérky Vlasty Kopřivové. Oba začali v létě spolupracovat s bratry Bělohradskými a na mistrovství republiky dávali rady šestnáctiletému Jiřímu, který by měl být budoucností českého krasobruslení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na MČR se Tomáš Verner představil jako trenér. Jeho další plány zjistil reportér ČRo Radim Sajbot

„Je to příjemná role. Nemůžu říct, že je příjemnější než ta závodní, je jiná. Stres zažívám také, protože vím, co závodník prožívá a rád bych mu na poslední chvíli pomohl. Zkušenosti ale nejsou přenositelné, takže jde o tom, aby se nás svěřenec zklidnil a jezdil jako v tréninku,“ říká mistr Evropy z roku 2008.

„Stejná rada ale platila i na mě a ne vždy to vyšlo. Takže bych mu rád pomohl víc, než jsem si dokázal pomoct sám,“ dodává.
I díky práci asistenta trenéra bývá Tomáš Verner na ledě velmi často. Na veřejnosti se však v roli krasobruslaře objevuje už jen v exhibičních a komerčních vystoupeních.

„Dnes ráno jsem přiletěl z Rumunska, kde jsme měli vystoupení z Pljuščenkem. 21. budu mít falešné Vánoce a odlítám do Ruska na další tour. Nejsem v nejlepší kondici, ale show mě udržují, abych byl schopný bruslit po boku Pljuščenka a nevypadal jako úplné nemehlo,“ usmívá se nad náročným programem.

 
Zveřejnil(a) Tomáš Verner dne 4. listopad 2015

Když Tomáš Verner končil svou kariéru, tak říkal, že dosáhl všeho, na co jako sportovec měl. Další sportovní výzvy označil za nesplnitelné sny. Druhá životní etapa píseckého rodáka skýtá výzev nepočítaně.

„Nedokážu se rozhodnout, jestli budu trenérem, manažerem, nebo činovníkem svazu. Všechny dveře nechávám otevřené,“ říká 29letý sportovec, který je aktivní v českém i evropském krasobruslařském svazu a zároveň je trenérem 2. třídy. V dalšímu rozvoji už mu prý mohou pomoci jen světoví trenéři.

„Využívám každé příležitosti, když mě ISU pozve na seminář. Zatím se mi daří na všech frontách, ale chtěl bych vybrat jednu, ve které budu vážně dobrý,“ vysvětluje Tomáš Verner. Času na rozhodnutí má stále dost. V létě příštího roku oslaví teprve své třicáté narozeniny.

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme