Kouč Guardiola po sezoně končí v Bayernu, nahradí ho Ancelotti

Fotbalový trenér Josep Guardiola bude trénovat Bayern Mnichov už jen půl sezony. Na jejím konci z bavorského velkoklubu odejde. Nahradit ho má další trenérská veličina, Ital Carlo Ancelotti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Carlo Ancelotti a Josep Guardiola. Budoucí a končící trenér Bayernu

Carlo Ancelotti a Josep Guardiola. Budoucí a končící trenér Bayernu | Zdroj: Reuters

„Jsme Guardiolovi vděční za vše, co klubu dal, a doufáme, že s nim v probíhající sezoně oslavíme další úspěchy,“ potvrdil šéf Bayernu Mnichov Karl-Heinz Rummenigge německému deníku Bild.

44letý Josep Guardiola trénuje Bayern třetí sezonu. Během svého působení v Bavorsku dvakrát suverénně vyhrál Bundesligu. Přidal také jedno vítězství v německém poháru a Superpohár UEFA.

I v této sezoně vede Bayern po neúplném 17. kole s velkým náskokem a bez problémů postoupil i do jarní fáze Ligy mistrů.

Náhradou za Guardiolu na lavičce Bayernu bude Carlo Ancelotti. 56letý Ital vyhrál Ligu mistrů už třikrát v kariéře, dvakrát s AC Milán, jednou s Realem. S Italskou reprezentací získal bronz na MS 1990.

„S Ancelottim máme dalšího velmi úspěšného trenéra, těším se na společnou práci,“ dodal Rummenigge.

O dalším působišti Guardioly se zatím pouze spekuluje. Jeho jméno je nejčastěji uváděno v souvislosti s oběma kluby z Manchesteru, Chelsea či Arsenalem.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme