Belgická policie zadržela dva muže, vyslýchá je kvůli útokům v Paříži

Bruselská policie zadržela dva lidi v souvislosti s pařížskými atentáty. Podle belgických médií jsou to dva bratři, podrobnosti o nich má ale tamní prokuratura zveřejnit až v následujících hodinách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Belgická policie zasahuje v centru Bruselu

Belgická policie zasahuje v centru Bruselu | Zdroj: Reuters

Razie v Bruselu trvala zhruba pět hodin. Policie zasahovala nedaleko od čtvrti Molenbeek a také od historického centra.

Hledaný Salah Abdeslam ale prý mezi zadrženými není. Šestadvacetiletý Francouz je v tuto chvíli mužem číslo jedna, po kterém policie kvůli atentátům ve Francii pátrá.

Krátce po událostech se proto pozornost vyšetřovatelů obrátila směrem na Brusel, protože právě tam měl radikální islamista zamířit. Abdelsam je zřejmě posledním žijícím ze skupiny teroristů, kteří ve francouzské metropoli útočili.

Teroristické útoky z 13. listopadu si vyžádaly 130 obětí na životech a také více než 350 zraněných. Teroristé zaútočili v okolí stadionu Stade de France na předměstí Saint-Denis, kde přátelské fotbalové utkání s Německem sledoval také prezident François Hollande, na restaurace, kavárny a na koncertní síň Bataclan, v níž zahynulo 89 lidí.

ČRo, Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme