Nováčci se prosazují. Češi v Rusku triumfovali i díky hráčům z extraligy

Po dvou letech znovu vyhráli čeští hokejisté Channel One a v tabulce evropské hokejové tour už nejsou poslední. Na dno odsunuli pořádající Rusko, proti kterému odehráli skvělý zápas, vyhráli 4:2 a zaslouženě v Moskvě triumfovali i díky nováčkům v národním týmu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kovář a Jakub Jeřábek v souboji se sbornou

Jan Kovář a Jakub Jeřábek v souboji se sbornou | Zdroj: Reuters

„Je to velká zkušenost. To se nepoštěstí jen tak někomu jet na takový turnaj. Byli tu skvělý hráči, pro mě je to zážitek a můžu se z toho ponaučit,“ dává si vysoké cíle mladoboleslavský útočník Richard Jarůšek.

Ještě před sezonou nevěděl, jestli bude vůbec hrát extraligu. Rusům dal svůj první gól v národním dresu a ukázalo se, že nováčci z extraligy jistě mají reprezentaci, co dát.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skvělý turnaj v podání českých hokejistů sledoval reportér ČRo František Kuna

„Je to super znamení pro český hokej, že se prosazují i kluci, co hrají výborně v extralize. Mám obrovskou radost. Po prvním zápase s Finy to nebylo dobré a jsme strašně rád, že jsme se zvedli. Šly nám nohy. Bruslili jsme a bojovali,“ liboval si kapitán Jan Kovář.

Šlo to i bez omluvených tahounů Sobotky, Červenky a Saláka, kteří dostanou od Vůjtka nominační pozvánku zase po novém roce. To už bude v době, kdy se začne formovat tým pro květnové mistrovství světa.

„Hráčů už jsme vyzkoušeli dost. Jeden dva hráči se ještě mohou objevit, ale už spíš budeme brát z těch, kteří byli na těchto dvou turnajích. Některé hráče nebudeme mít kvůli Euro Hockey Challenge k dispozici. Podle toho se rozhodneme, které pozveme,“ říká trenér vítězů Channel One Cupu Vladimír Vůjtek.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme