Nejvyhledávanější cukroví: Zvítězila vosí hnízda, stoupá zájem o vanilkové rohlíčky

Kdyby se obliba vánočního cukroví měřila počtem vyhledávání jednotlivých receptů na internetu, zvítězila by s přehledem vosí hnízda. Na druhém místě vystřídaly letos vanilkové rohlíčky loňského vicemistra – kokosky. Vyplývá to z dat, která Českému rozhlasu poskytl internetový vyhledávač Seznam.cz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vánoční cukroví, Vánoce

Vánoční cukroví, Vánoce | Foto: Anna Jadrná | Zdroj: Český rozhlas

Od začátku letošního roku do nedělní půlnoci zadalo do vyhledávače dotaz na vosí hnízda téměř 100 tisíc lidí, to je o 19 procent víc než loni. Největší nárůst obliby, o 42 procent, zaznamenaly meziročně vanilkové rohlíčky. Jediným druhem cukroví, o které byl letos mezi uživateli Seznamu menší zájem než loni, jsou linecká kolečka.

Časový průběh vyhledávání naznačuje, že nejpečlivější uživatelé internetu začínají péct už na přelomu října a listopadu. Zájem o recepty ale kulminuje poslední dva víkendy před Štědrým dnem. Zatímco o třetí adventní neděli se hojně hledají kokosky, rohlíčky i vosí hnízda, v posledním týdnu před Vánocemi již zájem o trvanlivější druhy pečeného cukroví klesá, zatímco zájem o vosí hnízda dál roste.

Data z předchozích let ukazují, že právě mohutný finiš vosích hnízd nakonec rozhoduje o jejich celkově nejvyšší popularitě. V následujícím grafu můžete prozkoumat data o objemu vyhledávání jednotlivých druhů cukroví za poslední tři roky. Pomocí tlačítek v levém horním rohu si je můžete přiblížit a prohlédnout ve větším detailu.

Na konkurenčním Googlu je pořadí na prvních třech místech jiné: kokosky těsně porážejí vanilkové rohlíčky. Vosí hnízda jsou s větším odstupem až třetí.

Petr Kočí Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme