Parkovací zóny v části Prahy budou o svátcích volně přístupné

Hlavní město uvolní modré parkovací zóny v některých městských částech. Schválili to pražští radní. Auta můžou volně parkovat na neomezeně dlouho dobu v Praze 3 a Praze 7. Opatření skončí 4. ledna ráno.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Část Prahy zrušilo o vánočních svátcích parkovací zóny

Část Prahy zrušilo o vánočních svátcích parkovací zóny | Foto: Filip Jandourek

Opatření radnice zavádějí kvůli rostoucímu počtu lidí, kteří do metropole přes svátky přijíždějí za příbuznými. Podle místostarosty Ondřeje Mirovského ze Strany Zelených by měli v zónách najít místo všichni, obyvatelé i přespolní.

„Zóna bývá přes svátky velmi prázdná díky tomu, že spousta rezidentů odjíždí mimo Prahu. Přespolní, to je většinou nárazová akce, kdy přijedou za rodinou příbuzní, obsadí půlku ulice, ale za čtyři hodiny odjedou.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak se bude v Praze o svátcích parkovat, zjišťoval Jan Charvát

Městské části uvolňují zóny pravidelně vždy o svátcích. Varují ale, že od čtvrtého ledna, kdy celá akce skončí, budou nelegálně zaparkovaná auta odtahovat.

„Od čtvrtého lednu bude platit zóna v plném rozsahu s veškerými restrikcemi, tedy pokuta i odtah," varuje místostarostka Prahy 3 Lucie Vítkovská z ODS.

„Je to takový v uvozovkách dárek. Není běžná dopravní zátěž, řada lidí z Prahy odjíždí, nebudou s tím problémy,“ říká Vratislav Filler ze sdružení AutoMat.

Za parkování ale zaplatíte v centru města. Praha 1 s dočasným zrušením parkovacích zón nepočítá.

Část Prahy zrušilo o vánočních svátcích parkovací zóny | Foto: Filip Jandourek

Jan Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme