Na silnici z Varů do Prahy havarovali hokejisté Mensator se Skuhravým

22. prosinec 2015

K dopravní nehodě osobního auta, ve kterém cestovali dva profesionální hokejisté, vyjížděli v úterý dopoledne hasiči z Toužimi. Nehoda se stala na silnici z Karlových Varů na Prahu za obcí Bochov.

Dva bývalí extraligoví hokejisté karlovarské Energie Lukáš Mensator s Václavem Skuhravým (v současné době hráči prvoligových Rytířů Kladno), jeli v osobním autě. Když míjeli protijedoucí vůz s vozíkem, právě z vozíku se uvolnilo kolo a to vrazilo do auta hokejistů. Ti se pak po nárazu do svodidel i s autem převrátili přes střechu a dopadli zpět na kola.

Jednoho z cestujících (Lukáše Mensatora) přivolaná záchranná služba převezla sanitkou do nemocnice s pohmožděninami. Václav Skuhravý utrpěl jen odřeniny. Hasiči zajistili místo nehody a zlikvidovali únik provozních kapalin. Před polednem byla již silnice opět plně průjezdná.

Lukáš Mensator a Václav Skuhravý patří k ikonám karlovarského hokeje, i přesto, že oba před sezonou přešli do prvoligového Kladna. Oba někdejší reprezentanti v minulosti startovali i na mistrovství světa.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio