Slalomářka Strachová zahájila úspěšně sezonu, o křišťálovém glóbu zatím jen sní

Loni v prosinci po pětileté pauze ochutnala, jaké to je vyskočit po závodě Světového poháru na stupně vítězů. Od té doby si to lyžařka Šárka Strachová třikrát zopakovala a přidala i bronz z mistrovství světa. Její návrat mezi absolutní slalomářskou špičku pokračuje i v nové sezoně, kterou si proložila vánoční návštěvou domovské Prahy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Strachová v Aspenu

Šárka Strachová v Aspenu | Zdroj: Reuters

Sezonu měla Strachová začít ve finském Levi, ale kvůli nedostatku sněhu byl úvodní podnik přesunut do zámoří. V americkém státě Colorado na východních svazích Skalistých hor v Aspenu dosáhla nejprve na pódium, když dojela třetí. Pak skončila čtvrtá a po návratu do Evropy brala sedmé místo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slalomářka Šárka Strachová si o Vánocích od lyžování odpočine, ale hned příští týden se vrací k závodění

„Takový vstup do sezony jsem ještě neměla. A sedmé místo ve Švédku je na jednu stranu hezké umístěni, ale na druhou stranu jsem myslela výš. Moje jízdy měly bohužel příliš mnoho chyb a na tak lehké trati se každá chyba počítá,“ bilancuje Šárka Strachová.

Z celkových tří startů ve slalomu tak byla zatím nejhůře sedmá, i tohle ji drží v naději, že si coby třicátnice splní dávný sen. Získat malý křišťálový glóbus pro nejlepší slalomářku.

„Křišťálový glóbus je taková třešinka na dortu, ocenění za celou sezonu. Já se snažím jít od závodu k závodu a soustředit se na sebe. Ten glóbus je sice nesplněný sen, ale nechala bych tomu volný průběh,“ dodává česká reprezentantka.

Mezi slalomářkami je sice průběžně čtvrtá, ale reálně má před sebou jen jednu soupeřku. O téměř 80 bodů lepší Švédku Hansdotterovou. Slovenka Vlhová je senzací sezóny, ale k vítězství ze švédského Aare pro ni nebude lehké se znovu přibližovat a suverénka disciplíny Američanka Shiffrinová se na delší dobu zranila.

„Samozřejmě, že je o jednu velkou konkurentku méně. Ale my nikomu zranění nepřejeme a já doufám, že ta jejínejsou tak vážná a že se v průběhu sezony ještě vrátí. Aby s námi byla na startu a já ji mohla porazit v závodě,“ říká Strachová, která si teď přes svátky dopřeje pár dnů volna.

„Těším se na odpočinek a čas strávený s rodinou. Ale hned po Vánocích se vracíme do Rakouska, protože už příští týden zase závodíme,“ dodává Šárka Starchová.

Jakub Kanta, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme