Ve Španělsku přibylo milionářů, losovala se tradiční vánoční loterie El Gordo

Ve Španělsku se dnes losovala tradiční vánoční státní loterie. El Gordo (tlouštík) patří k nejstarším a nejštědřejším na světě. Španělé loterii zbožňují a alespoň jeden 20eurový tiket si koupí čtyři z pěti obyvatel země. I dnes tak na jihu Evropy přibylo milionářů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělé slaví výhru v tradiční  vánoční loterii El Gordo

Španělé slaví výhru v tradiční vánoční loterii El Gordo | Zdroj: Reuters

Hlavní cena vánoční loterie jsou 4 miliony eur. Hra však není postavena na jackpotu, ale na složitém systému, který zajišťuje alespoň minimální výhry pro tisíce sázejících. Výše výhry tak závisí na počtu zakoupených kuponů.

Na jeden tiket, který vychází v přepočtu asi na 550 korun, může šťastlivec vyhrát asi 10 milionů korun. Tiketů si Španělé kupují několik, aby se případná výhra násobila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve Španělsku se dnes losovala tradiční vánoční státní loterie, díky ní přibylo v zemi milionářů. Podrobnosti telefonovala Lubica Zlochová

Kupony si často pořizují dvojice nebo i více lidí společně a shánějí je po celé zemi. Za desetinovou účast na vítězném čísle má každý držitel losu 400 tisíc eur jistých.

Čísla za přítomnosti kamer opět losovali žáci základní školy v Madridu a oznamovali je zpěvem.

Štěstěna se letos usmála na desítky lidí z letoviska Roquetas de Mar v Andalusii na jihu Španělska, v oblasti, kde je zhruba 30procentní nezaměstnanost. Podle španělských médií získali 640 milionů eur.

„Neměla jsem ani peníze na vánoční dárky,“ prozradila jedna z vítězek. „Zaplatíme náš dluh, koupíme si auto,“ dodal další šťastlivec.

Menší prémie se pak rozdělily téměř rovnoměrně do různých částí Španělska.

Ľubica Zlochová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme