Dopita v Třinci piloval přesilovky. Oceláři je využili hned v prvním zápase

Trenér třineckých hokejistů Jiří Dopita odstartoval své nové angažmá výhrou. Na lavičce Ocelářů přihlížel důležitému vítězství svých nových svěřenců v boji o poslední postupovou příčku do play off. Třinec porazil Zlín na vlastním ledě 3:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Dopita (vpravo) ještě jako trenér Třince.

Jiří Dopita (vpravo) ještě jako trenér Třince. | Zdroj: ČTK

„Je tu krátce, ale má neuvěřitelný respekt. Taky něco dokázal. Jsme rádi, že ho tu máme,“ svěřil se s pocity ohledně nového trenéra útočník třineckých Ocelářů Lukáš Žejdl.

Jiří Dopita je olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa. Výčet úspěchů, kterých v minulosti jako hráč dosáhl, vzbuzuje úctu. Sám si ale na velká slova nikdy nepotrpěl.

Přehrát

00:00 / 00:00

První zápas Jiřího Dopity jako hlavního trenéra Třince sledoval reportér ČRo Radim Sajbot

„Nemám možnost nějak hodnotit, ale kluci chtějí pracovat a naslouchají. Nebylo tam vše ideální, ale sálá z nich chuť, nadšení a bojovnost,“ okomentoval první dny u Ocelářů Jiří Dopita.

Třinec zlomil Zlín v přesilovkách. Skóroval v nich dvakrát. Navíc třetí gól přidali Oceláři pouhé tři vteřiny po návratu zlínského hráče z trestné lavice. Je to prý zásluha nového kouče.

„Jak přišel, tak nám něco ukazoval a přesilovky jsme pilovali asi ve třech trénincích,“ prozrazuje Lukáše Žejdl.

„Osobně si myslím, že je vidět, že trenér má něco za sebou. Má velké zkušenosti a nepanikaří. I na střídačce mluví s velkým klidem. Tím dává klid i hráčům,“ pochvaluje si svého nadřízeného další zbrusu nová tvář úřadujícího vicemistra útočník Ján Sýkora.

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme