Hokejisté pojedou Za Lužánky už převlečení. Přestávky stráví v kontejnerech

Už příští neděli odehrají v Brně hokejisté domácí Komety a Plzně extraligové utkání pod širým nebem. Na místě bývalého zimního stadionu Za Lužánkami už několik týdnů stojí tribuny pro skoro 22 tisíc diváků. Zázemí pro hráče se buduje v těchto dnech. Kompletní servis ale na improvizovaném stadionu hokejisté mít nebudou, a tak je čeká neobvyklé cestování na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion Za Lužánkami pojme během "Hokejových her" 22 tisíc diváků

Stadion Za Lužánkami pojme během "Hokejových her" 22 tisíc diváků | Foto: Kometa Brno

„Hráči se převlečou na Rondu a přijedou do kabin převlečení. Tady v areálu nejsou sprchy ani vývod vody. Domluva s týmy je taková, že je budeme převážet autobusy,“ popisuje jeden z organizátorů akce Pavel Bartošek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti k zápasům pod širým nebem v Brně zjistil reportér ČRo David Nekvinda

Mezi halou Rondo, kde hraje Kometa běžně své domácí zápasy, a areálem Za Lužánkami absolvují hráči asi šestikilometrovou cestu. Zpoždění prý nehrozí.

„Pojedou v dostatečném předstihu, není to tak daleko. Není to tak exponovaná doba, jako je teď adventní čas. Průjezd v neděli 3. nebude tak velký. Spíš bych viděl problematickou dopravu v pátek v podvečer,“ připomíná pořadatel další zápas Komety, ve kterém přivítá 8. ledna pražskou Spartu.

I Za Lužánkami ale hráči potřebují místo aspoň na obutí bruslí a strávení času mezi třetinami. Hostující týmy najdou zázemí v budově u přilehlého kluziště, kde bývají šatny při veřejném bruslení. Hráče Komety čeká pobyt v plechových kontejnerech.

Za brněnskými Lužánkami už vzniká led. Bude užší a bez reklam

Číst článek

„Budou tam mít brusírnu, nýtovačku, záchody i masérský stůl. Proto je tam 6 kontejnerů, které mají rozměr 6 x 2,5 metru,“ vysvětluje Pavel Bartošek.

Podobně řešené byly kabiny i před pěti lety při zápase pod širým nebem v Pardubicích. Tehdy ale měli hráči Komety k dispozici kontejnery jenom dva. Jednotlivé části šatny budou propojené, tak aby mohli trenéři mluvit ke všem hráčům zároveň.

Vojtěch Man, David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme