Sportovci navštěvují malé pacienty. Nemocnici navštívili i hokejisté Arizony

Po celý rok podporují fanoušci své oblíbené sportovce. Ale teď o Vánocích se to obrací - sportovci chodí za fanoušky, aby jim pomohli v jejich daleko těžších zápasech, než jsou ty sportovní. Samozřejmostí je to například v zámořské NHL. Hokejisté pravidelně navštěvují své příznivce v nemocnicích, jako to udělaly třeba hvězdy z Arizony.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Arizony využili krátké přestávky k návštěvě dětské nemocnice

Hokejisté Arizony využili krátké přestávky k návštěvě dětské nemocnice | Zdroj: Reuters

„Všechny moc těší, že k nám dorazili hráči Arizony. Pacienti je znají jenom z televize a hodně jim fandí, teď jsou opravdu šťastní, že mohou být alespoň na chvíli s nimi," říká Julia Schwartzová z nemocnice ve Phoenixu. Přes 130 pacientů má různé problémy.

Někdo chodí na chemoterapii, jiný čeká na transplantaci. Teď se děti mohou těšit z vánočního stromku, na kterém visí ozdoby i dárky. To značí, že Santa Claus už díky hokejistům předčasně dorazil. A nepřinesl jen plastový bagr.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na návštěvu nemocných fanoušků si během vánoční přestávky udělali čas i hokejisté Arizony

„Přivezli jsme hodně obrázků pro ty nejmenší. Ale pro děti máme třeba i čtečky knih. Jsme rádi, že alespoň na jeden den jim uděláme velkou radost. Když si budou číst, mohou si na nás vzpomenout i dlouho po Vánocích,“ těší veterána NHL Shanea Doana.

Jsou ale dárky, na které si sáhnout nejde. Třeba takové, že za malým fanouškem přijde hvězda vašeho oblíbeného týmu a stráví s ním pár chvil.

Jágr ztratil čtyři zuby, i tak pomohl Floridě k výhře. Asistovali i Vrbata a Hudler

Číst článek

„Jsem s týmem poprvé na podobné akci a je to opravdu příjemné. Nečekal jsem, že i u malých nemocných dětí uvidíme úsměv díky drobnostem. Jsem rád, že jim můžeme s jejich těžkým obdobím nějak pomoci. Nejlepší je na tom asi to, že se všichni smějeme,“ směje se Anthony Dunclair.

Se svými spoluhráči, mezi nimiž jsou i Češi Hanzal s Michálkem, si může dát napár dní od NHL volno. A i díky tomu potěšit fanoušky - pacienty v Arizoně. Přestávka je ale jen velmi krátká. Už v sobotu přivítají Coyotes Los Angeles Kings.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme