Robert Lang bude na Vánoce s rodinou poprvé mimo Ameriku. Synům prý ukáže české zvyky

Narodil se v Česku a v dresu nároďáku získal zlato na olympiádě v Naganu. České Vánoce ale hokejista Robert Lang nezažil už dlouho. Letos si z amerického San Diega, kde žije několik let, přivezl do Evropy i rodinu. Oba synové mu tleskali na slavnostním uvedení do Síně slávy českého hokeje. Teď se těší, že s tátou oslaví poprvé Vánoce mimo Ameriku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Robert Lang byl slavnostně uveden do Síně slávy českého hokeje

Hokejista Robert Lang byl slavnostně uveden do Síně slávy českého hokeje | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Mým klukům se to líbilo a měli z toho radost a to i přesto, že si mojí kariéru moc nepamatují,“ těšilo Roberta Langa, že si jeho dva synové užili tatínkovo uvedení do Síně slávy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Robert Lang stráví letošní Vánoce s rodinou ve Švýcarsku, zjistil reportér ČRo Petr Kadeřábek

Vzhledem k tomu, že se slavnostní večer uskutečnil jen pár dnů před Vánoci, naskytla bývalému útočníkovi osmi týmů NHL příležitost, aby svým potomkům ukázal, jak vypadají svátky na evropském kontinentu. České Vánoce totiž ani jeden z nich ještě nezažil, že si jeho dva synové užili tatínkovo uvedení do Síně slávy.

„Skutečně nikdy nezažili české Vánoce, ale letos snad ano, protože jim je chceme připravit po evropském způsobu. To znamená, že je oslavíme 24. prosince a ne až druhého dne ráno,“ říká olympijský vítěz z Nagana.

To ovšem neznamená, že by se u Langových slavily v San Diegu v předcházejících letech ryze americké Vánoce. Tradice dodržovali i za oceánem, včetně ozdobeného stromečku.

„Stromeček jsme měli vždycky, ale nikdy nechybí ani punčocha na krbu. Vánoce musí být se vším všudy,“ usmíval se Robert Lang.

Štědrý den přesto v Čechách s manželkou Jessicou a syny Kellym a Brooksem trávit nebude.

„Budeme ve Švýcarsku na horách, abychom si tam zalyžovali. Říkali jsme si totiž, že když už jsme v Evropě, tak že se pojede podívat i mimo Česko,“ prozradila česká hokejová legenda.

Petr Kadeřábek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme