Lukáš Bauer Tour de Ski vynechá. Trápí ho poraněná žebra

Běžec na lyžích Lukáš Bauer se nezúčastní na začátku příštího kalendářního roku etapové Tour de Ski, kterou v minulosti dvakrát vyhrál. Osmatřicetiletý vicemistr světa z maratonu na 50 km dnes uvedl na svém facebooku, že nová vyšetření ukázala, že si před měsícem při pádu v Gällivare zlomil dvě žebra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer

Lukáš Bauer | Foto: Martin Melichar

„Má skvělá podzimní bilance: zlomený palec (natřikrát) v Ramsau - koncem října, 2 zlomená žebra z pádu v Gällivare koncem listopadu a nyní diagnostikována… tedy bez šance na účast v Tour de Ski,“ napsal na facebooku Bauer. Tour začne první etapou ve švýcarském Lenzerheide na Nový rok.

Trojnásobný olympijský medailista Bauer kvůli zranění několikrát odložil start do sezony. Po pádu v tréninku v Gällivare nestartoval v závodech Světového poháru v Kuusamu, Lillehammeru ani Davosu, vynechal také začátek série dálkových běhů, kterou chtěl se SP kombinovat.

Původně očekával, že by mohl sezonu odstartovat minulý víkend v Toblachu, kvůli přetrvávajícím problémům se žebry však start v Itálii vzdal. Doufal, že stihne Tour, kterou vyhrál v letech 2008 a 2010, ale nová diagnóza mu vystavila další stop.

„Lukáš absolvoval několik dalších vyšetření a konečně se zjistil původ nekončících potíží. Bohužel, byla potvrzena dvě zlomená žebra, a tak Lukáš vypadává i z nadcházející Tour de Ski. Až následný vývoj ukáže, kdy se bude moci Lukáš znovu pustit do tréninku a kdy ho budeme moci vidět na startu,“ uvedl v prohlášení na webu jeho tým Pioneer Investments - Craft.

Největší mužskou nadějí české reprezentace na prestižní Tour tak bude Martin Jakš, jemuž se ale zatím v sezoně příliš nedařilo. První body získal teprve v Toblachu, kde na klasické patnáctce obsadil 26. pozici.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme