Jágr byl podle NHL.com letos v lize jednou z 15 největších osobností

Hokejový útočník Jaromír Jágr byl podle oficiálního webu NHL jednou z patnácti největších osobností soutěže v končícím roku 2015. Třiačtyřicetiletá hvězda Floridy Panthers je v seznamu jediným českým zástupcem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obrana Vancouveru neuhlídala Jaromíra Jágra, ten vstřelil svůj 732. gól v NHL

Obrana Vancouveru neuhlídala Jaromíra Jágra, ten vstřelil svůj 732. gól v NHL | Zdroj: Reuters

Zkušený novinář Dan Rosen z webu NHL.com na Jágrovi mimo jiné oceňuje, jak je ve svém věku stále produktivní.

„Je mu 43 let a stále střílí góly a sbírá body. A nejen to, pořád patří k nejpodmanivějším hlasům v soutěži díky mixu humoru a zkušenosti,“ napsal Rosen na adresu útočníka, jenž s 25 body za 10 gólů a 15 asistencí vévodí kanadskému bodování týmu.

Smysl pro legraci, jímž je pověstný, prokázal Jágr naposledy po úterním utkání s Ottawou. Po vítězném zápase dobře naložený útočník útočník vtipkoval na účet svých čtyř zubů, o něž přišel v první třetině.

„Drahý Santo, mohl bych k Vánocům dostat nové zuby? S jídlem to teď bude těžké. Ale na druhou stranu, aspoň neztloustnu,“ napsal na Twitteru.

„Jágr stále stoupá pořadím v historických tabulkách. Nyní je mezi čtyřmi nejlepšími střelci,“ připomněl novinář oficiálního webu ligy fakt, že se český útočník v neděli 732. gólem odpoutal od Marcela Dionnea a stíhá třetího Bretta Hulla. Ztrácí na něj devět branek.

„A dokonce se snaží nechat si narůst svou legendární ‚deku‘,“ uzavřel Rosen. Jágr skutečně na začátku sezonu napůl v žertu vyhlásil, že si znovu vypěstuje účes, který nosil po většinu 90. let, a svůj slib podle všeho zatím plní.

Spolu s Jágrem je na seznamu 15 osobností letošního roku dalších osm hokejistů, mezi nimi nejužitečnější hráč minulé sezony brankář Carey Price z Montrealu či „Nový Gretzky“ Connor McDavid z Edmontonu. Zbylých šest jsou generální manažeři a trenéři.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme