PŘÍBĚHY 2015: Zuzanu Hejnovou zbrzdila rekonvalescence. Od července znovu vládne

Atletka Zuzana Hejnová letos potvrdila své pravidlo šťastných lichých roků. První velkou zlatou medaili vybojovala v roce 2003 na dorosteneckém mistrovství světa v kanadském Sherbrooku a poslední před čtyřmi měsíci na šampionátu dospělých v Pekingu. V Číně navíc jako první žena v historii obhájila světový titul v běhu na 400 metrů překážek.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová je znovu mistryní světa v běhu na 400 metrů překážek

Zuzana Hejnová je znovu mistryní světa v běhu na 400 metrů překážek | Zdroj: Reuters

Na začátku roku 2015 to přitom vůbec nevypadalo, že by měla v prosinci převzít korunu pro nejlepšího českého sportovce. V halové sezóně se vracela po vleklých zdravotních problémech s nohou a na pražském halovém evropském šampionátu vypadla už v rozběhu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sezonu 2015 z pohledu Zuzany Hejnové připomněl reportér ČRo Jakub Marek

Neúspěšný pokus na trati 800 metrů ale brzy vystřídal návrat mezi elitu na ostravské Zlaté tretře. „Byla jsem celý den nervózní jako blázen. Byla hrozná zima, tak jsem maximálně spokojená. Plánovala jsem, že jakýkoli čas pod 55 sekund bude super, ale to jsem nepočítala s tím, že bude takhle,“ radovala se po vítězství v Ostravě.

Čas 55,13 ještě nenapovídal, že by Zuzana Hejnová mířila v létě za obhajobou světového titulu, ale zlom přišel na jejím oblíbeném stadionu v Paříži. Tam vyhrála čtvrtku s překážkami za 53,76 setin sekundy a rázem se stala jednou z favoritek šampionátu v Pekingu.

V Číně byla na konci srpna suverénní. „Ono to vypadá snadně, ale není. Od začátku jsem si říkala, že si musím hlídat jen svou dráhu, nikoho jsem nevnímala. Říkala jsme, že když neudělám chybu, nikdo by mi titul neměl vzít,“ popisovala při odchodu z Ptačího hnízda už dvojnásobná mistryně světa, která obhájila svůj moskevský triumf z roku 2013.

„Nevěřila jsem, že jsem schopná vrátit se úplně na vrchol, ale měla jsem kolem sebe spoustu lidí, kteří mě motivovali do práce. To, že jsem dokázala získat zlato je úplně skvělé,“ pokračovala bezprostředně po finále v Pekingu Zuzana Hejnová.

 

Krasne a klidne Vanocni svatky Vam vsem. Diky moc za vasi prizen . At jste vsichni zdravi a mate se radi .

Zveřejnil(a) Zuzana Hejnová - Official dne 24. prosinec 2015

Hned v následujícím týdnu ovládla finále Diamantové ligy v Curychu a tím pádem i celkové pořadí své disciplíny.

Veleúspěšnou sezónu pak zakončila v pondělí, když po dvou letech opět vyhrála anketu o nejlepšího českého sportovce.

„Prakticky každý v desítce byl mistr světa a je hrozně těžké vybrat toho nejlepšího. V roce 2013 jsem vyhrála všechno, tak to bylo suverénní, letos to bylo o to větší překvapení,“ doplnila 29letá atletka Zuzana Hejnová, která by si v příštím roce ráda doběhla pro vysněný titul na olympijských hrách v Riu.

Atletka Zuzana Hejnová se stala vítězkou ankety Sportovec roku pro rok 2015 | Foto: ČTK

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme