Basketbalisté Golden State jsou opět na vítězné vlně, v repríze loňského finále přetlačili Cleveland

Zatímco většina sportovních soutěží má o Vánocích volno, v zámořské NBA se 25. prosince hraje pravidelně. Vybírají se vždy ty nejatraktivnější týmy, a i proto se letošního premiérového střetnutí finalistů poslední sezony dočkali fanoušci právě nyní. Úspěšnější byli hráči Golden State Warriors. Cleveland vedený hvězdným Lebronem James porazili 89:83.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejlepší střelec zápasu Golden State Warriors vs. Cleveland Cavaliers Stephen Curry

Nejlepší střelec zápasu Golden State Warriors vs. Cleveland Cavaliers Stephen Curry | Zdroj: Reuters

Když rozehrávač Clevelandu J. R. Smith minul pět sekund před koncem tříbodový pokus, bylo jasné, že úřadující šampioni opět vylepší vlastní ligový rekord. Z úvodních 29 duelů sezony zvítězili hned 28krát a lídr domácích Stephen Curry tak mohl ujišťovat, že mistrovská horečka se v jeho týmu prostě letos neobjeví.

„Chceme ještě víc. Bereme jako obrovský úspěch, že jsme získali titul. Ale teď jsme na sebe ještě více zvyklí a jako tým jsme celkově lepší. Připravujeme si teď půdu pro další zápasy. S takovým stylem hry se do play-off opět dostaneme,“ dodává Curry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalisty Golden State zdobí především kolektivní pojetí hry. Neupínají se na výkony jednotlivců

Curry, nejlepší střelec sezony, za svým 30bodovým průměrem i kvůli problémům s kotníkem zaostal o 11 bodů. Stejně jako v posledním finále play-off se ale ukázalo, že Golden State zdobí především týmové pojetí basketbalu a široký kádr.

V červnu mistrovské prsteny hráčům z kalifornského Oaklandu zajistil v souboji s Clevelandem Andre Iguodala. Tentokrát však na svátek vánoční přispěl k vítězství 89:83 nejvíce podkošový bojovník Draymond Green.

„Pokaždé, když hrajete o vánočním dnu, je to něco speciálního. Chtěli jsme vyhrát o to víc, jenže takhle k zápasu přistupoval i soupeř. Mluvíme tu o dvou týmech na mistrovské úrovni. Nechci se zabývat svým výkonem. Vítězství, to je důležité,“ odmítal řešit osobní statistiky Draymond Green.

Díky jeho 22 bodům, 15 doskokům a 7 asistencím byly Vánoce fanoušků Golden State hned o něco veselejší.

Stanislav Zbyněk, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme