Hráči by se měli nad sebou zamyslet, myslí si nový trenér fotbalové Chelsea

Fotbalová Premier League zatím nabízí v této sezóně dvě velká překvapení. Soutěž vede nečekaně Leicester a favorizovaná Chelsea se trápí a je blízko sestupovým pozicím. Londýnský klub odvolal v polovině prosince trenéra Josého Mourinha. Ve zbytku ročníku povede tým Guus Hiddink. Zkušeného Nizozemce dnes čeká obnovená premiéra na lavičce Chelsea.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový trenér anglické Chelsea Guus Hiddink na tiskové konferenci

Nový trenér anglické Chelsea Guus Hiddink na tiskové konferenci | Zdroj: Reuters

„Jsem poctěný, že jsem zpátky. Před pár lety jsem přišel v podobné situaci. A když mě teď znovu požádali o pomoc, rád se toho chopím,“ Guus Hiddink

Opět přišel jako prozatimní trenér, na rozdíl od roku 2009, ale přebírá Chelsea v daleko horší pozici. Londýnský tým se v Premier League trápí, spekulovalo se o sporech mezi některými hráči a teď už bývalým trenérem Josém Mourinhem. Nizozemský kouč má teď za úkol dát opět mužstvo dohromady.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalový trenér Guus Hiddink zažívá obnovenou premiéru na lavičce londýnské Chelsea

„Chci, aby se každý podíval do zrcadla. Ne na dvě sekundy, ale déle a představil si, čím může přispět ke zlepšení. I když samozřejmě nemůžeme ignorovat, co se stalo," říká Guus Hiddink, který po fotbalistech bude chtít, aby ukázali touhu napravit nepovedený začátek Premier League.

Chelsea už devětkrát prohrála, je v tomhle ohledu v soutěži třetí nejhorší. Od sestupového pásma ji dělí jen tři body. Naopak k nejlepším má poslední anglický mistr o hodně dále. Na vedoucí Leicester ztrácí dvacet bodů. A od nejlepší čtyřky, která je cílem Chelsea, je vzdálená jedenáct bodů. Hiddink se ale dopředu nevzdává.

„Tato soutěž je velmi silná. Ukazuje se to zejména v této sezóně. Leicester, Crystal Palace nebo náš dnešní soupeř Watford nejsou obvykle mezi nejlepšími, ale jejich letošní postavení v tabulce je velice osvěžující. Znamená to, že každý tým může „zabít" jakéhokoli protivníka,“ myslí si trenér Guus Hiddink.

Jeho obnovená premiéra na lavičce Chelsea začne proti Watfordu v 16 hodin.

Mirko Vasić, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme