Velkou Británii postihly rozsáhlé záplavy, tisíce domácností jsou bez proudu

Několik britských řek se pod vlivem silných dešťů vylilo ze svých břehů. Záplavy sužují hlavně hrabství Lancashire a Yorkshire na severozápadě Anglie. Britské úřady už vyhlásily varování před povodněmi na více než 300 místech v Anglii, Skotsku a Walesu. Tisíce domácností jsou bez dodávek elektřiny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Část Velké Británie sužují záplavy

Část Velké Británie sužují záplavy | Zdroj: ČTK

Na svatého Štěpána se v Británii slaví takzvaný Boxing Day, který lidé většinou tráví doma s přáteli a rodinou, na nákupech nebo při nejrůznějších sportech, jako jsou dostihy nebo fotbal.

Letos ho ale na řadě míst narušil zvuk povodňových sirén, a tak má mnoho Britů docela jiné starosti. Jeden z obyvatel severní Anglie stanici BBC popsal, že pod vodou má už celou kuchyň a mimo dům se musí brodit.

Britské úřady vyzvaly obyvatele, aby do zasažených oblastí nejezdily a uzavřely řadu silnic. V některých oblastech spadne za den tolik vody jako jindy za celý měsíc.

Řadu tradičních vánočních fotbalových utkání plánovaných na Boxing Day už kvůli vytrvalému silnému dešti odvolali.

Štěpán Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme