Z otužování se stává sport. Favorité Nikodémova memoriálu se hecovali dlouho dopředu

I tradiční přátelské setkání otužilců, které už má za sebou šedesát devět ročníků, může být pořádně vyhecované. Důkazy o tom dodali dva nejlepší čeští zimní plavci posledních let, kteří si to na Memoriálu Alfreda Nikodéma pravidelně rozdávají o vítězství. Letos skončila nadvláda, zvítězil Rostislav Vítek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Memoriálu Alfréda Nikodéma se zúčastnilo 339 plavců

Memoriálu Alfréda Nikodéma se zúčastnilo 339 plavců | Zdroj: ČTK

„Tohle je úplně jiný level. Plavat déle jak minutu je úplně o něčem jiném,“ vyznal se herec Jiří Langmajer, který si vloni na otužileckém Memoriálu Alfreda Nikodéma odbyl svoji premiéru. Letos se vrátil, aby i on mohl sledovat výkony těch nejlepších.

V hlavním závodě na 750 metrů byl favoritem Rostislav Vítek favoritem. Byl jím i vloni, o vítězství ho ale tehdy připravila ve finiši pardubická Lenka Štěrbová. Také letos se dalo lehce odhadnout, že v boji o cenné vítězství nebude mít této dvojici kdo konkurovat, a tak rivalita obou rostla snad už od podzimu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hecování mezi největšími favority Memoriálu Alfréda Nikodéma sledoval reportér ČRo Michal Jurman

„Pošťouchl jsem ji, ať se připraví,“ říkal ještě před startem Vítek, kterému letos závod v sedmistupňové vodě trval devět minut a v jeho cíli slavil vítězství.

Prestižní souboj se svojí svěřenkyní pojal tentokrát reprezentační trenér dálkoplavců se vší vážností. „Říkal, že mi natrhne zadek, tak mi ho natrhl, no,“ přiznala v cíli Lenka Štěrbová.

„Navýšil jsem týdenní kilometráž z nuly na 6 kilometrů, takže musím přiznat, že jsem se připravoval,“ přiznává brněnský plavec a trenér zároveň i to, že tzv. zimní plavání ho opravdu po konci jeho klasické plavecké kariéry chytlo.

Memoriálu Alfréda Nikodéma se ve Vltavě poprvé zúčastnil africký závodník

Číst článek

„Trošku mě to vtáhlo, baví mě, že už se z toho stal sport,“ nabízí svůj pohled na pro některé otužování, pro něj ale zimní plavání, Rostislav Vítek.

I rekordních 339 plavců na letošním Memoriálu Alfreda Nikodéma totiž ukázalo, že zimní plavání u nás opravdu přestává být kratochvílí hodnou občas úsměvů a stává se pomalu ale jistě regulérním adrenalinovým sportem, který láká čím dál více zájemců.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme