Bavorsko chce hlídat své hranice s Rakouskem. Berlín je proti

Bavorsko chce hlídat své hranice s Rakouskem samo. Denně přes ně procházejí asi čtyři tisíce uprchlíků a podle bavorského ministra vnitra Joachima Herrmanna současné kontroly nestačí. Uvedl to v rozhovoru pro německý deník Welt am Sonntag. Berlín, který má ochranu státních hranic na starosti, je ale proti.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německo-rakouská hranice nedaleko Salzburku

Německo-rakouská hranice nedaleko Salzburku | Zdroj: Reuters

S nabídkou, že k rakouské hranici postaví své strážníky, Bavorsko přišlo už v polovině listopadu. Německá policie hlídá bavorsko-rakouskou hranici kvůli migrační krizi od září. Podle Bavorska špatně. Na hranici prý není dostatek policistů. Kontroly na hranicích nefungují spolehlivě ani pět týdnů po teroristických útocích v Paříži.

„Přes bavorské hranice stále přichází až 4000 uprchlíků denně. Tato čísla není možné podceňovat. Musíme se dostat k tomu, aby se proud snížil na průměrných 1000 běženců denně,“ uvedl zemský ministr vnitra Joachim Herrmann.

Bavorsko může podle Herrmana v roce 2016 přijmout a integrovat na 350 tisíc uprchlíků: "Ale už ne znovu přes milion."

Německo je jednou z hlavních cílových zemí, kam běženci míří. Letos jich do země dorazilo přes milion. Převážně jde o uprchlíky ze Sýrie a Afghánistánu.

ČRo, Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme