Pastrňák dostal zelenou, šikovný útočník posílí českou dvacítku na mistrovství světa

Útočník Bostonu Bruins David Pastrňák může posílit juniorskou reprezentaci na právě probíhajícím mistrovství ve Finsku. V noci to potvrdil sám generální manažer Bostonu Don Sweeney. Zároveň ale dodal, že v případě, že by se jeho týmu zranilo větší množství hráčů, může si šikovné křídlo vyžádat zpět.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák (v popředí) dovedl Boston k důležité výhře nad Floridou

David Pastrňák (v popředí) dovedl Boston k důležité výhře nad Floridou | Zdroj: Reuters

Podle regulí NHL nesmí Pastrňák ještě dnes na mistrovství nastoupit. To ho ale nemusí trápit, neboť česká reprezentace má dnes volno a příští zápas ji čeká v pondělí proti Slovensku.

David Pastrňák celých sedm týdnů léčil zlomeninu nohy po zásahu pukem. Poslední dobou však již v plné zátěži trénoval a dokonce si připsal dva zápasy na farmě Bostonu v AHL.

Přehrát

00:00 / 00:00

Útočník Bostonu David Pastrňák definitivně posílí českou dvacítku na MS juniorů

Trenér české dvacítky Jakub Petr byl ohledně Pastrňáka pod neustálým tlakem médií a i jemu se jistě uleví. Navíc český útočník pravidelně nastupuje v NHL po boku velkých osobností Bostonu a ve svých 19 letech se stane jednou z největších hvězd šampionátu dvacetiletých.

Jestli bude trenéru Petrovi na pondělní duel k dispozici, nikdo nepotvrdil. Ale podstatné je potvrzení jeho účasti. V případě, že manažerský tým českého útočníka zvládne včas zařídit letenky z Bostnu do Helsinek, představí se Pastrňák v reprezentačním dresu již zítra.

Stanislav Zbyněk, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme