Zkusím osmistovku a halové MS asi vynechám, plánuje sezonu Hejnová

Po dvou titulech mistryně světa snad ani nemůže mít atletka Zuzana Hejnová jiný cíl než olympijské zlato. Vítězka ankety Sportovec roku navíc přijela ze soustředění v Jihoafrické republice ve velmi dobré náladě a věří, že když jí vydrží zdraví, bude soupeřky na trati 400 metrů překážek porážet i v olympijském roce 2016. Ještě předtím ji ale čeká jiná výzva.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová v cíli zlatého závodu na 400 metrů překážek

Zuzana Hejnová v cíli zlatého závodu na 400 metrů překážek | Zdroj: Reuters

„V únoru si ještě zkusím jednu osmistovku v rámci tréninku. Trenér mi s tím nechce dát pokoj. Ale poběžím jistě i nějakou tu čtvrtku. Halové mistrovství světa v Portlandu v plánu nemám, ale kdybych běžela hodně rychle, tak to ještě zvážím,“ přibližuje své plány pro halovou sezonu Zuzana Hejnová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zuzana Hejnová plánuje zaběhnout osmistovku a možná se podívá i na halové mistrovství světa v Portlandu

Osmistovku si už vyzkoušela minulou zimu, i když s dost nevalnými výsledky. Ale ani vypadnutí v rozběhu na halovém mistrovství Evropy v Praze ji od této trati neodradilo.

Na březnový světový šampionát ve Spojených státech pravděpodobně nepojede, ale kdyby se nakonec přeci jen rozhodla jinak, výhodou by pro ni mohla být neúčast silné ruské reprezentace.

„To je pravda. Navíc moje soustředění dopadlo nad očekávání. Myslím, že bych mohla běžet rychle. Zatím mistrovství neplánuji. Pro mě je nejdůležitější léto a hala je pro mě doplněk. Takže já si nějak zazávodím, ale asi bez mistrovství světa,“ myslí si dvojnásobná světová šampionka na čtvrtce překážek, která se samozřejmě v hale na dvousetmetrovém oválu neběhá.

Nepřítomnost ruských atletů v Portlandu kvůli rozsáhlému dopingovému skandálu bude ale možná předzvěstí olympiády v Riu. I když Zuzana Hejnová věří, že Ruská federace stihne udělat všechny reformy tak, aby se Isinbajevová, Šubenkov a ostatní na sportovní svátek dostali.

„Je to v jejich zájmu. Jestli chtějí v Brazílii startovat, tak by to měli stihnout. Ale i když to stihnou, tak stejně nebudou v takové formě, jako vždycky,“ doplňuje Hejnová.

A naopak 29letá česká atletka doufá, že se v následujících osmi měsících si udrží formu a zůstane zdravá. A po bronzu z posledních Her v Londýně zaútočí v Riu na zlato.

Stanislav Zbyněk, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme