Skokan Roman Koudelka nejede na Turné v roli favorita, závod si chce hlavně užít

Skokanům na lyžích dnes začne už čtyřiašedesátý ročník prestižního Turné čtyř můstků. Po letech je tentokrát jednoznačný největší favorit Slovinec Peter Prevc, který vede Světový pohár. Snažit se ale bude i čtveřice Čechů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka v sezoně čtyřikrát vyhrál závod Světového poháru

Roman Koudelka v sezoně čtyřikrát vyhrál závod Světového poháru | Zdroj: Reuters

Co se týká Čechů, měl by na tom být nejlépe Roman Koudelka, dvanáctý skokan pořadí Světového poháru. I proto se mu dostalo cti stát na pódiu na zaplněném náměstí v Oberstdorfu při slavnostním zahájení. A před dnešní kvalifikací je zdravě nabuzený.

„Motivace je veliká. Nepřijel jsem letos v roli favorita, tak si to tu mohu víc užívat. Cítím se uvolněnější a chci si závody užít. Lidé jsou výborní a vytvářejí fantastickou atmosféru. Užiju si to a doufám, že se sebou budu spokojený,“ říká Roman Koudelka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skokan na lyžích Roman Koudelka si hodlá hlavně užít atmosféru Turné čtyř můstků

Turné je pro českého skokana jasným vrcholem sezony, pracoval na sobě i o Vánocích a je to před závody znát.

„Mám natrénováno a to je dobře. Nohy jsou dnes lepší a při závodě už to bude super. Vše je dobře načasované. Na můstku se uvidí, jak mi to bude sedět,“ dodává Roman Koudelka.

Spolu s ním se dnes ukážou v kvalifikaci také Lukáš Hlava, Jan Matura a Jakub Janda. Český matador opět nebude na startu nejstarší. Trumfne ho třiačtyřicetiletý Japonec Noriaki Kasai. Ten na slavnostním zahájení nezapomněl pobavit publikum.

„Chtěl bych tady vyhrát,“ prohlásil s notnou dávkou ironie Kasai v němčině.

Závody začnou kvalifikací dnes v 17.15.

Tomáš Kohout, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme