Češi tu mají dobré jméno, chválí Kempný angažmá v Omsku. Vzpomínají tam na Pateru i Jágra

Omsk je nejen hokejové město, ale také místo, kde se dlouhodobě líbí a také daří českých hokejistům. V barvách Avangardu hraje teď čtveřice Čechů, kteří mohou těžit i z toho, že jim v minulosti vyšlapávali cestu hráči jako Jaromír Jágr nebo Pavel Patera.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Omsk Aréna, aktuálně domácí stadion 4 Čechů

Omsk Aréna, aktuálně domácí stadion 4 Čechů | Foto: Creative Commons Attribution 1.0 Generic

„Je to hokejové město a je to tam znát. Když člověk nějak vyjde, lidi nás poznávají a na hokej chodí. Po téhle stránce jsem tam spokojený,“ říká Michal Kempný, který po minulé sezoně v Brně a také reprezentaci neunikl zájmu z KHL.

Může být rád, že si ho vybral právě Omsk, kde žije český odkaz. „Hráči, co působili v Omsku, udělali Čechům výborné jméno. Když člověk vejde do arény, na stěnách visí fotky českých hráčů. Pro nás je to plus, na to výborné jméno musíme navázat,“ usmívá se 25letý obránce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Češi mají v Omsku dobré jméno, potvrdil Michal Kempný v rozhovoru s reportérem ČRo Františkem Kunou

Kempný má v šatně další tři krajany, gólmana Furcha, a útočníky Sobotku s Eratem. A tak je jasné, že šatna Omsku má svůj český koutek.

„Kluci to berou v pohodě. Není to o tom, že bychom se bavili pořád česky, člověk něco musí něco prohodit i s ruskými kluky. Ale ti jsou výborní. Ze začátku, když jsem neuměl jazyk, tak hrozně pomohli. Kabina je super,“ říká Michal Kempný.

V Omsku se mu líbí i pro to, jak jsou tam Češi vnímání. Posuďte sami, už 15 sezon za sebou má Omsk ve svém kádru alespoň jednoho Čecha, v roce 2004 slavili Bednář, Patera a Vlasák s Omskem i titul. 4 sezony na Sibiři působil i Jaromír Jágr.

Po sečtení všech Čechů, kteří v Omsku hráli, vyjde celý tým. 20 hráčů plus trenér Miloš Říha. A v této sezoně to se čtyřmi Čechy v sestavě zase šlape, aktuálně se Omsk přetahuje s Novosibirskem o vedení ve Východní konferenci KHL.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme