Tiger Woods slaví 40. narozeniny. Kvůli zdraví ale místo golfu hraje videohry

Američan Tiger Woods býval golfovým fenoménem a nejlépe vydělávajícím sportovcem světa. Od roku 2008 ale nevyhrál ani jeden ze čtyř hlavních turnajů sezony, a tak už se mu ani prestižní světová média příliš nevěnují. Dnešek bude zřejmě výjimkou, Tiger Woods má totiž 40. narozeniny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Legendární golfista Tiger Woods

Legendární golfista Tiger Woods | Foto: USA Today Sports | Zdroj: Reuters

V roce 1978 přišel do Show Mika Douglase vysloužilý podplukovník Earl Woods se svým dvouletým synem Tigerem. Ten držel v ruce golfovou hůl, a třebaže téměř neuměl mluvit, míčky trefoval poměrně přesně.

Když mu bylo 21, vyhrál nejslavnější turnaj Masters a následujících deset let si bude pamatovat jako nejsvětlejší období své kariéry.

Woods s atletickou postavou a nezdolnou sebedůvěrou drtil soupeře na velkých turnajích, na kterých mu záleželo, a bylo jen otázkou času, kdy překoná rekord Jacka Niklause v počtu vítězství na majorech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tigeru Woodsovi je 40 let. Ještě pár let zpátky sledovala média každý jeho krok, ale kdo ví, co dělá dnes? Vrhl se na hraní videoher. Více Martin Charvát

Jenže zdravotní problémy v kombinaci s osobními v roce 2009 Woodsovo období slávy rázně ukončily.

„Majory jsou rozprostřeny po sezoně, není tolik šancí, takže dosáhnout Jackových čísel nebude snadné. Je to často zmiňovaný rekord a já ho snad jednoho dne překonám. Určitě chci ještě nějakou dobu vyhrávat, to je pro mě to nejdůležitější,“ sliboval ještě před dvěma lety Woods.

Tou dobou se po záblesku slavných let, kdy vyhrál několik turnajů, vrátil na první místo světového žebříčku. Teď mu patří 416. příčka, protože kvůli zdravotním problémům nehraje.

„Pro mě je teď nejtěžší, že není žádný plán, kdy bych měl být v pořádku. Nemám se na co těšit. Snad budu brzy dost zdravý na fotbal, abych ho mohl hrát s dětmi. Teď jsem dobrý tak akorát ve videohrách. Opravdu hodně dobrý. Tím teď trávím většinu času,“ říkal nedávno Tiger Woods.

Po poslední operaci zad smí golfová legenda chodit jen několik minut denně, zbytek času tráví vleže.

Martin Charvát, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme