Pohádkový Hajaja oslaví 55 let ve vysílání Českého rozhlasu

30. prosinec 2015

Stanice Českého rozhlasu Rádio Junior a Dvojka v sobotu 2. ledna uspořádají rozhlasovému skřítkovi Hajajovi velkou narozeninovou party. Přesně v tento den totiž uplyne 55 let od okamžiku, kdy se z rozhlasových přijímačů poprvé ozvala znělka s flétnou, po níž následovala Hajajova pohádka.

Během večera bude možné zjistit, kde si Hajaja pohádky ukládá, kde v rozhlase žije a jestli kamarádí s Večerníčkem. Děti se mohou také těšit na šest nejlepších pohádek, na originální narozeninová přání Hajajovi a velkou pohádkovou soutěž. Posluchače budou 2. ledna od 19.00 do 22.00 na Rádiu Junior a na Dvojce Českého rozhlasu provázet Magdalena Šorelová a Tomáš Černý.

Český rozhlas čte dětem od roku 1961. U vzniku pořadu stáli redaktoři Josef Kleibl, Vlasta Váňová, režisérka Helena Philippová, ale také spisovatelé Václav Čtvrtek a Olga Hejná. Pořad je od počátku nerozlučně spjatý s flétnovým motivem ve znělce. Vizuální podobu Hajaji původně ztvárnil Jiří Trnka. Více informací o pořadu je možné najít na webu Českého rozhlasu.

Spustit audio