Čeští hokejisté se proti Bělorusům dlouho trápili. Nakonec však zabrali a vyhráli 5:3

Čeští hokejisté do 20 let na juniorském MS dnes zdolali po velkém boji Bělorusko 5:3. Proti outsiderovi skupiny Češi jen těžko využívali své střelecké převahy a ještě v 53. minutě prohrávali 2:3. Závěr třetí třetiny však výběr Jakuba Petra zvládl a zásluhou dvou slepených gólů v rozmezí dvou minut mohl oslavit druhé vítězství na turnaji.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté měli s Běloruskem velké problémy. V závěru ale zápas otočili a vyhráli

Čeští hokejisté měli s Běloruskem velké problémy. V závěru ale zápas otočili a vyhráli | Zdroj: ČTK

Češi vstoupili do utkání s Běloruskem dobře a již v úvodu si vytvořili několik příležitostí. Prvního gólu se pak český tým dočkal v 16. minutě, kdy přečíslení dva na jednoho dobře vyřešil přesnou střelou Šimon Stránský.

Druhá třetina ale favorizovaným Čechům vůbec nevyšla a gólman Vaněček hned třikrát inkasoval. Bělorusové sice neměli více ze hry, ale byli velmi efektivní. Nejprve se na začátku prostřední dvacetiminutovky prosadili zásluhou Falkovskije a o deset minut později přesilovou hru využil Šarangovič.

Ve 33. minutě Češi dokázali vyrovnat, když Dominik Lakatoš tečoval nahození Davida Pastrňáka. Nerozhodný stav však nevydržel dlouho poté, co Gončarov tvrdou střelou z dálky prostřelil českého brankáře.

Stav 3:2 pro Bělorusko trval až do 53. minuty, kdy Jiří Smejkal důrazně dotlačil puk do běloruské brány. S přibývajícím časem tlak Čechů gradoval, což vyústilo brankou Radka Veselého z 55. minuty, která se následně ukázala jako vítězná.

Na konečných 5:3 pak upravil při závěrečné hře bez gólmana kapitán Dominik Mašín.

Díky další tříbodové výhře mají Češi na svém kontě po třech odehraných utkáních 7 bodů a stále živí šanci na výhru ve skupině. Poslední zápas v rámci základní skupiny sehrají čeští reprezentanti zítra proti domácímu Finsku.

Mistrovství světa v hokeji hráčů do 20 let v Helsinkách:
Skupina B:
ČR - Bělorusko 5:3 (1:0, 1:3, 3:0)
Branky a nahrávky: 16. Stránský, 33. Lakatoš (Pastrňák, Hronek), 53. Smejkal (Špaček, Ordoš), 55. Veselý (Špaček), 60. Mašín (Smejkal) - 21. Falkovskij (Černikov, Karaban), 31. Šarangovič (Karaban, Falkovskij), 38. Gončarov (Karaban). Rozhodčí: Iverson, Sylvain - Chartrand-Piche (všichni Kan.), Kaderli (Švýcarsko). Vyloučení: 2:1, Využití: 0:2. Diváci: 8456.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme