Hokejová extraliga uzavřela rok 2015. Liberec ho zakončil desátou výhrou v řadě

Všech 14 týmů hokejové Tipsport extraligy zasáhlo do dnešního hracího kola, které bylo v končícím kalendářním roce posledním. Ve výborných výkonech i na sklonku roku 2015 pokračovali liberečtí hokejisté, kteří si připsali desátou výhru v řadě. V sedmi zápasech se dařilo především domácím týmům. Výjimkou byl pouze zápas ve Vítkovicích, kde vyhrála Plzeň.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Ján Lašák vychytal pro Bílé Tygry další vítězství

Brankář Ján Lašák vychytal pro Bílé Tygry další vítězství | Zdroj: ČTK

Třinečtí Oceláři přijeli do Liberce s tím, že si chtěli udržet neporazitelnost pod novým koučem Jiřím Dopitou, který se k týmu připojil před dvěma týdny. Liberečtí však těmto snahám hostů zabránili a před vyprodanou arénou zaokrouhlili vítěznou sérii zápasů na číslo deset.

Vítkovice procházejí velkou krizí, když od konce listopadu vyhrály jediný zápas. Změnit to mohly v zápase proti Plzni, v němž až do 45. minuty držely po brankách Kloka a Kuscery vedení 2:1.

Závěr však hráčům Vítkovic vůbec nevyšel poté, co během 45.-49. minuty inkasovali tři góly a následně se již na zvrat nezmohli. Hlavním strůjcem plzeňského vítězství byl Dominik Kubalík, jenž vstřelil dvě branky.

Nevídaná vítězná série Liberce pokračuje. K poražení ale jsme, říká útočník Radivojevič

Číst článek

Sérii tří proher v řadě zastavil doma mistrovský Litvínov, který ve vyrovnané bitvě zdolal Spartu v poměru 3:1. Vítěznou branku domácích obstaral obránce Karel Kubát, jenž dokázal z úhlu prostřelit gólmana Tomáše Pöpperleho.

Dramatickou koncovku se šťastným závěrem pro domácí měl duel Zlína s Pardubicemi. Dlouho vyrovnané utkání rozhodl v samotném závěru Roman Vlach, který necelé dvě minuty před koncem předvedl povedený blafák a pomohl svému týmu k vítězství 2:1.

Karlovy Vary, předposlední tým extraligové tabulky, hostily Mladou Boleslav, která si v letošní sezoně vede velmi dobře a to navzdory posledním nevýrazným výsledkům. Šanci napravit zaváhání z posledních týdnů ale hosté nevyužili, když Vary po zodpovědném výkonu dokráčely k vítězství 4:1.

Hokejisté Liberce zvítězili i v Boleslavi. Diváci vyprodali čtyři zimní stadiony

Číst článek

Pikantní náboj měl zápas Hradce Králové s brněnskou Kometou. Trenér domácích Vladimír Kýhos se totiž poprvé střetl se svým bývalým týmem, ve kterém byl po skončení minulé sezony nahrazen Aloisem Hadamczikem. Duel hradeckého Mountfieldu s Kometou nakonec skončil hubeným výsledkem 2:1 ve prospěch Hradce, o jehož vítězství se gólem krátce před sirénou ohlašující závěr třetí třetiny postaral Rastislav Dej.

Příliš mnoho branek neviděli ani fanoušci na zápase Olomouce s Chomutovem, kde byl stav po 60 minutách smírný 1:1. Držitele bonusového bodu nakonec určily až dramatické samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější domácí. Hrdinou nájezdů byl Tomáš Houdek, jenž se v rozstřelu trefil hned dvakrát.

32. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Birner (Vampola), 34. Šimek (Radivojevič, Krenželok), 60. Valský - 16. Adamský (Kopecký). Rozhodčí: Šindler, Úlehla - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:6. Bez využití. Diváci: 7500 (vyprodáno).

HC Vítkovice Steel - HC Škoda Plzeň 2:4 (1:1, 1:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 2. Klok (Burger), 38. Kucsera (Vandas, Kolouch) - 4. Bližňák (Lev, Kratěna), 45. D. Kubalík (Jeřábek, Machovský), 49. Hrňa (T. Svoboda, Preisinger), 49. D. Kubalík (Kadlec, Kracík). Rozhodčí: Baluška, Müllner (oba SR) - Kis, Lučan. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. Diváci: 5720.

HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. R. Hanzl (Gula, T. Pavelka), 51. Kubát, 59. Martynek (T. Pavelka) - 10. Čajkovský (Pech, Sabolič). Rozhodčí: Hribik, Hrubý - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 5765.

PSG Zlín - HC Dynamo Pardubice 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 53. Říčka (Bukarts, P. Holík), 59. Roman Vlach (Marušák, Žižka) - 48. P. Sýkora (Marcinko, Redenbach). Rozhodčí: Hodek, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:3, navíc Kubiš (Zlín) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6254.

Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Dej (Pláněk, Vydarený), 57. Dej (Bednář) - 41. J. Hruška (H. Zohorna). Rozhodčí: T. Horák, Hejduk - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 6890 (vyprodáno).

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 26. T. Rachůnek (Benák), 38. J. Svoboda (Sičák), 54. Huna (Bartek, Kůs), 57. Bartek (Kůs) - 39. Jarůšek (Klimenta). Rozhodčí: Fraňo, R. Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:9. Bez využití. Diváci: 3610.

HC Olomouc - Piráti Chomutov 2:1 po samostatných nájezdech (0:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávka: 29. Řípa (Vodný), rozhodující nájezd Houdek - 22. Chlouba. Rozhodčí: Polák, Souček - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 5052.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme