Skokany čeká v Ga-Pa druhý závod Turné, z Čechů má největší šance Koudelka

Turné čtyř můstků skokanů na lyžích má před sebou tradiční Novoroční závod. Začne ve 14 hodin v německém Garmisch-Partenkirchenu a zasáhne do něj i čtveřice českých reprezentantů. Největší šance má Roman Koudelka, který skončil sedmý v kvalifikaci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka je v průběžném pořadí Turné 4 můstků sedmý

Roman Koudelka je v průběžném pořadí Turné 4 můstků sedmý | Zdroj: Reuters

Soupeřem Romana Koudelky bude v prvním kole závodu Rus Denis Kornilov. Český skokan si to pochvaluje. „Jsem docela rád. Náš bývalý trenér David Jiroutek mě trošku popichoval před závodem, že stejně jako v Oberstdorfu i teď mám zase Rusáka, ale já s tím problém nemám,“ říká.

„Jak je vidět i Kuba Janda, když ho v Oberstdorfu Daiki Ito porazil, tak skočí normální skok. Ta šance na postup je vždycky. Musím se soustředit jen sám na sebe a ne na toho, koho mám ve dvojici,“ dodává Roman Koudelka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čtyři čeští skokané na lyžích se předvedou v druhém závodu Turné čtyř můstků v německém Garmisch-Partenkirchenu. Natáčel tam Tomáš Kohout

Jan Matura bude o postup do druhého kola závodu soupeřit se Slovincem Jurijem Tepešem. Matura prozradil, že nový můstek v Ga-Pa má rád. Prý pookřeje pokaždé, když míjí ceduli: Garmisch-Partenkirchen, začátek obce.

„Samozřejmě, ale hlavně po tom, co sezona vůbec neprobíhá tak, jak by si člověk představoval. Už asi dvakrát jsem skočil v kvalifikaci někde kolem sedmého či čtvrtého místa a do závodu to stále nevychází. Takže věřím, že něco klapne,“ doufá Jan Matura.

Jakub Janda, který a v k.o. souboji narazí na Joachima Hauera z Norska, zase věří, že ho s rokem 2015 opustí migréna, která ho trápila při kvalifikaci.

„První skok byl nejhorší. Když jsem se na lyžích předklonil, myslel jsem, že mi praskne hlava. Prášky zabraly, už je to trošku lepší, snad se dám dohromady.

Zmíněnou trojici doplní Lukáš Hlava, který se o postup do druhého kola utká s Francouzem Ronanem Lamym Chappuisem.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme