Hokejisté Komety si vyzkoušeli venkovní stadion Za Lužánkami. Led je slušný, hlásí Petr Ton

Jediný trénink pod širým nebem absolvovali hokejisté Komety Brno v areálu bývalého zimního stadionu Za Lužánkami. Už zítra zde brněnští hokejisté vyzvou v extraligovém utkání Škodu Plzeň. Jak velký je v Brně o utkání zájem ukázal i otevřený trénink, na který přišly zhruba dvě tisícovky fanoušků. Nezvyklou roli si před nimi vyzkoušel i trenér Alois Hadamczik.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výběr trenéra Hadamczika zítra čeká proti Pardubicím utkání pod širým nebem

Výběr trenéra Hadamczika zítra čeká proti Pardubicím utkání pod širým nebem | Zdroj: ČTK

„Bylo krásné, že na trénink přišlo tolik diváků. Vzhledem k tomu, že se hraje venku, tak je to něco jiného než v hale. Pro lidi to bude velká show, ale my si musíme zvyknout na ty rozdílné podmínky,“ řekl kouč Komety.

Hráči na ledě zkoušeli, jak se na utkání pod širým nebem obléct. Například útočník David Ostřížek si přes helmu natáhl kulicha, ale toho v zápase využít nemůže.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tréninku brněnské Komety přihlížel reportér ČRo David Nekvinda

„Myslím, že si vzít kulicha přes helmu nebudu moci, protože bych zakryl reklamy. Nicméně plánuji, že si opatřím nebo někde vyhrabu lyžařskou kulku, kterou si dám pod helmu,“ vysvětluje Ostřížek.

Možná ještě větší téma než počasí ale pro hráče je, že led za Lužánkami je o metr užší než v hale Rondo, kde hraje Kometa běžně své domácí zápasy.

„Podle je hřiště dobré, takže jsem za to rád. Je to sice užší, což znamená, že si na to budeme muset zvyknout a že to bude hodně o soubojích. Budeme se muset cpát do brány, protože zde se dát střílet odkudkoliv, vzhledem k tomu, že je hřiště menší. Každopádně se na to ale těším a myslím, že to bude fajn,“ dodal brněnský forvard.

Dobrý dojem mají hokejisté i ze samotného ledu, na kterém už týden bruslí lidé při veřejném bruslení. Spokojený byl i útočník Petr Ton, který si na kvalitní plochu potrpí.

„Na rovinu musím říct, že jsem příjemně překvapený. Čekal jsem to více rybníkové, ale není tomu tak. Led je slušný a to trénujeme přes 50 minut, zatímco v zápase se to bude průběžně upravovat. Led vypadá dobře,“ hodnotí zkušený Petr Ton.

V Brně vrcholí přípravy na venkovní hokejový zápas. Led si mohli vyzkoušet i fanoušci

Číst článek

Ne všechno však šlo při tréninku Komety podle plánu. Právě Ton, který se vrací do hry po vleklém zranění ruky, vystrašil fanoušky, když v průběhu tréninku odešel z ledu do kabin se zakrváceným obličejem

„Jedná se o běžnou věc. Nacvičovali jsme přesilovku a Tomáš Dujsík mě trefil hokejkou do lícní kosti, když se snažil vyhodit puk,“ komentoval svůj šrám Ton.

Tonovo zranění nakonec spravil jeden steh a za potlesku tribun se veterán vrátil dokončit trénink.

„Dostal jsem to přímo do kosti, takže to trochu bolí. Ten steh ani neřeším,“ dodal brněnský kanonýr.

Trenér Hadamczik často mluví o tom, jak moc se těší na Tonův návrat do sestavy Komety, která v posledních kolech střílí málo branek. Při tréninku se ale ani nestihl bát o zdravotní stav svého střelce.

„Já o tom ani nevěděl, protože jsem řídil trénink na druhé straně kluziště, takže mi to řekli až později. Doufám ale, že už si ty zranění vybral, protože už toho bylo docela dost,“ dodal na závěr trenér Hadamczik.

Extraligový zápas mezi Kometou a Plzní se na ledě pod širým nebem odehraje již zítra od 13:00.

David Nekvinda, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme