Venkovní utkání nadchlo fanoušky i jeho aktéry. Byl to zážitek, uznal i zkušený Kaberle

Dva dny nazpátek se hrál hokej pod širým nebem v NHL. Dnes odpoledne zase v Brně. Za Lužánkami viděli domácí fanoušci nejen výhru Komety 5:2, ale ve třetí třetině, kdy hlasatel oznámil celkový počet diváků, si také mohli všichni vzájemně zatleskat. Nikdy v historii české nejvyšší soutěže totiž nepřišlo na hokej tolik lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brněnští hráči dnes kromě zajímavého zážitku získali i tři body

Brněnští hráči dnes kromě zajímavého zážitku získali i tři body | Zdroj: ČTK

„Zájem o tyto zápasy je a to i přesto, že jsou dražší lístky. Uspořádat je ale něco stojí. Jsme rádi, že nás lidi povzbuzují a že je Brno hokejovým městem,“ liboval si po zápase domácí obránce Tomáš Kaberle.

Brno se skutečně může považovat za hokejové město a nyní má jasný důkaz. Brněnští vlastně byli i u dosavadního rekordu, přes 17 tisíc lidí tehdy přišlo do O2 areny, kde hrálo Kladno s Jágrem proti Kometě.

Přehrát

00:00 / 00:00

S aktéry zápasu pod otevřeným nebem přímo v Brně mluvil reportér ČRo František Kuna

Tehdy u toho byl Tomáš Kaberle v dresu Kladna. Dnes hrál za Kometu. A jakoby rodina se slavným hokejovým jménem tyto zápasy přitahovala. Když se naposledy konal duel pod širým nebem, hrál pro změnu František Kaberle, bratr Tomáše.

„Před utkáním jsme se ale nehecovali. On už si utkání venku zahrál, shodou okolností za Pardubice proti Brnu, a já jsem si to vyzkoušel letos. Když jsme byli v NHL, tak nás to minulo. Je to hezký zážitek, jsme rádi, že si to všichni užívali a už se těšíme na pátek,“ prohlásil mistr světa z roku 2005.

Tomáš Kaberle si venku zahraje ještě v pátek proti Spartě. To plzeňští mají takový zážitek „jen“ jeden, zato nezapomenutelný. Navíc prohra časem přebolí.

V ochozech zápasu pod širým nebem nechyběl ani Petr Švancara. Neskutečná záležitost, hodnotil

Číst článek

„Až to budu vykládat dětem, tak jim řeknu, jaký to byl zážitek. A jestli se bude něco takového opakovat, určitě je na takový zápas vezmu,“ slibuje útočník Plzně Erik Hrňa.

O poznání více zkušeností se zápasy s mnoha fanoušky pak má asistent západočeského kouče Jaroslav Špaček.

„Určitě je krásné hrát před takovou návštěvou. Já jsem to zažil v Americe, kde jsem hrál pořád před vyprodanými stadiony s dvaceti tisíci lidmi, takže i pro kluky z extraligy to musí být parádní,“ prohlásil asistent trenéra Plzně.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme